Dakarská závodnice Ollie Roučková se na Motosalon velice těšila

Po roce jsme opět potkali na Motosalonu Ollie Roučkovou, první Češku, která dojela do cíle nejtěžšího závodu Dakar Rallye v kategorii čtyřkolek a o rok později opět pokořila nejtěžší Rallye světa v bugině Can-Am Maverick X Rs a v kategorii SxS.

A co pro ní tento motorkářský svátek znamená?  “Vzrušující 4 dny, největší moto akce roku, na jednom místě, kde se potkají všichni, co milují motorky a jezdí na nich všude a pořád. Nejen, že tu vidíš na jednom místě neuvěřitelné množství značek, ale hlavně tu potkám lidi, které během roku není šance odchytit. Vždyť to znáte, jaké to je v závodní sezóně, každý jsme rozlítaný po závodech, a tak je Motosalon výjimečnou akcí kde se setkáme. A tím nemyslím jen kamarády a známé, ale hlavně fanoušky,” prozradila Ollie Roučková.

Letos byla poněkud barevnější, než-li dříve, a tak se nabízela otázka, copak, že je to za novinku. „Novinka je to, mám vlastně kompletně nově přebarvenou čtyřkolku, je taková žluto-růžová a není to tak, že bych změnila tým, to opravdu ne, ten zůstává stejný, ale protože mám hlavního partnera Big Shock, tak jsme se domluvili, že půjdu do žluté barvy. Ráda si navrhuji věci, a tak jsem dostala vlastně volnou ruku v tom, že si můžu navrhnout oblečení. Mám na sobě motocrossové, které jsem si sama nakreslila a cítím se v něm skvěle. Je to příjemné, jsou to nové materiály, je to takové hodně flexibilní, příjemně prodyšné, má to hodně odvětratelných částí, což na rallye bude dobré. Především se v tom nepotím a zároveň v tom není zima, prozradila.

Na Motosalonu představila svoji Rally stavbu, se kterou se letos chystám na Evropský a Světový šampionát BAJA, pod hlavičkou FIM. Takže pojedu tu nejvyšší soutěž, která vůbec lze. Kromě stavby představím i dvě kolekce MX hadrů + 1 kolekci OCR oblečků od APERU, spolu s celým RACING konceptem pro rok 2020. A jestli se ptáte o jakou stavbu se jedná - tak je to Yamaha YFM 700 "training", která je kompletně přestavěna na dálkové soutěže. Celek sedí na Protlum tlumičích, výfuk Sharon, přídavné nádrže, komplex navigační techniky, vyztužená podsedlovka, kompletně předělána elektrika a spoustu dalších Rally vychytávek. Jedná se o Yamahu, která semnou jela můj úplně první Dakar v roce 2018, kde jsem si vyjela 3 místo mezi ženami. “Občas jsou potřeba dělat věci na hraně, aby sis uvědomil, že žiješ." to je můj oblíbený citát, kterého se držím celý život. MOTOSALON je jízda, na kterou se celý rok nezapomíná.