Anděl mezi zdravotníky: František Ždichynec

Anděl mezi zdravotníky je nový projekt producenta Davida Novotného. Nápad vznikl během jara, kdy si uvědomil, že nejen lékaři a sestry, ale také farmaceuti, pečovatelky, záchranáři, ošetřovatelky chrání lidské zdraví. Covidová nákaza „postrčila“ do popředí i šikovné a obětavé studenty a studentky lékařských fakult.

František Ždichynec 76 let, Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy, lékař – bývalý ředitel

František Ždichynec je považován za legendu pražské záchranné služby. Dlouholetý záchranář, který 6 let zastával také funkci ředitele záchranné služby, stál u spousty změn v záchranářské práci. Například 1. dubna 1987 uváděl do provozu leteckou záchrannou službu. Tenkrát si všichni mysleli, že je to apríl. V témže roce zaváděl v Praze tzv. rendez-vous systém. Přestože je František Ždichynec už v důchodu, ve zdravotnictví působí dodnes. Na částečný úvazek vypomáhá jako koroner.

Finále 1. ročníku soutěžního projektu Anděl mezi zdravotníky proběhne 24. října v Městském divadle v Náchodě.

Generální partneři akce jsou: Promedica – distribuce a logistika ve zdravotnictví, Královéhradecká lékárna, Chateau Šanov, Autobond Group a.s., Sinium celebrita ve světě CBD www.sinium.cz a Medilab ČR s.r.o. České Meziřičí.