Anděl mezi zdravotníky: Kristýna Herrmannová

Anděl mezi zdravotníky je nový projekt producenta Davida Novotného. Nápad vznikl během jara, kdy si uvědomil, že nejen lékaři a sestry, ale také farmaceuti, pečovatelky, záchranáři, ošetřovatelky chrání lidské zdraví. Covidová nákaza „postrčila“ do popředí i šikovné a obětavé studenty a studentky lékařských fakult.

Kristýna Herrmannová

34 let, Nemocnice Na Bulovce, lékař infektolog, Klinika infekčních, tropických a parazitálních nemocí

Lékařka Kristýna Herrmannová pracuje na oddělení Kliniky infekčních, tropických a parazitálních nemocí. Od začátku se snaží dělat ještě něco nad rámec svých pracovních povinností. Učí studenty, dělá vlastní kampaň na očkování proti chřipce. Pětkrát také byla v české nemocnici v Keni jako lékař nebo se skupinou mediků a lékařů jako lektor. Dostala to jako nabídku a bylo jí řečeno, že je natolik bláznivá, že tam určitě pojede. Od té doby doporučuje lékařům, aby poznali, jak se dělá medicína v méně vyspělých podmínkách.

V době volna se Kristýna Herrmannová věnuje józe, do práce jezdí na kole a nemůže být bez hodin latinsko-amerických tanců. Plynně hovoří anglicky a španělsky, domluví se i německy a francouzsky, učila se také svahilštinu. Žije s partnerem a je bezdětná.

Finále 1. ročníku soutěžního projektu Anděl mezi zdravotníky proběhne 24. října v Městském divadle v Náchodě.

Generální partneři akce jsou: Promedica – distribuce a logistika ve zdravotnictví, Královéhradecká lékárna, Chateau Šanov, Autobond Group a.s., Sinium celebrita ve světě CBD www.sinium.cz a Medilab ČR s.r.o. České Meziřičí.