Anděl mezi zdravotníky: Michal Beneš

Anděl mezi zdravotníky je nový projekt producenta Davida Novotného. Nápad vznikl během jara, kdy si uvědomil, že nejen lékaři a sestry, ale také farmaceuti, pečovatelky, záchranáři, ošetřovatelky chrání lidské zdraví. Covidová nákaza „postrčila“ do popředí i šikovné a obětavé studenty a studentky lékařských fakult.

Michal Beneš

22 let, student 2. lékařské fakulty Karlovy Univerzity, IV. ročník

Student 4. ročníku 2. lékařské fakulty Karlovy Univerzity Michal Benešje nejmladším účastníkem projektu Anděl mezi zdravotníky. Z lékařských oborů ho nejvíc zajímá psychiatrie, ale připouští, že se to může ještě změnit. V době covidu pracoval v laboratoři v Ústavu patologie. Jak s úsměvem tvrdí, nebyl v první linii, ale poslední. Také pomáhal s on-line výukou. Michal Beneš rád čte, hraje badmintona snaží se chodit do posilovny. Miluje toulky Prahou a její zajímavá zákoutí.

Finále 1. ročníku soutěžního projektu Anděl mezi zdravotníky proběhne 24. října v Městském divadle v Náchodě.

Generální partneři akce jsou: Promedica – distribuce a logistika ve zdravotnictví, Královéhradecká lékárna, Chateau Šanov, Autobond Group a.s., Sinium celebrita ve světě CBD www.sinium.cz a Medilab ČR s.r.o. České Meziřičí.