Češi si oblíbili jarní eurovíkendy, při cestování jim pomáhají aplikace

Mezi horami v zimě a pláží v létě si Češi stále častěji dopřávají také jarní výlety po evropských metropolích. Díky aplikacím jako je Bolt mají i v zahraničí k dispozici služby, na které jsou zvyklí z domova.

Během jarních měsíců chlad a tma ustupují čím dál rychleji, zároveň ale nehrozí velká vedra ani nejsou letiště, restaurace či pláže tolik zaplněné lidmi jako uprostřed turistické sezóny. Prodloužené víkendy či několikadenní pobyty Češi v tomto období roku rádi tráví v evropských velkoměstech proslulých bohatou kulturou, zajímavou architekturou nebo třeba romantickou atmosférou.  

Ostatně v zahraničí si čeští uživatelé aplikace Bolt jejím prostřednictvím nejčastěji objednávají odvoz v Rakousku, Francii, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Stoupající oblibu jarních „eurovíkendů“ dokazuje také fakt, že využívání aplikace Bolt Čechy v cizině během druhého čtvrtletí roku 2023 meziročně stouplo o 30 procent. Za celý loňský rok se pak nárůst jízd absolvovaných českými uživateli aplikace Bolt v zahraničí zvýšil o 70 procent ve srovnání s rokem předcházejícím.

Výhody cestování po Evropě jsou přitom nasnadě, počínaje relativní geografickou blízkostí. V rámci Evropské unie ale navíc platí jednotná pravidla všeho možného, včetně podmínek využívání užitečných aplikací jako je Bolt. Nechat se odvézt autem objednaným přes Bolt či si prostřednictvím stejné aplikace několika kliknutími vypůjčit zelenou elektrokoloběžku nebo elektrokolo je možné ve všech významnějších městech Evropy včetně Berlína nebo například hlavních měst pobaltských zemí.  

Pro odvoz z letiště ani pohyb po městě tak cestující nemusí složitě hledat místní taxík, ale otevře si důvěrně známou aplikaci. V ní ještě před potvrzením odvozu vidí, kolik jízda bude stát. Nemusí si tak zjišťovat v destinaci běžnou výši jízdného, respektive jej nikdo neošidí. Prostřednictvím aplikace Bolt lze navíc jízdu sdílet s blízkými doma tak, že v každém okamžiku někdo další ví, kudy se cestující pohybuje. Nehledě na to, že má uživatel aplikace Boltu vždy k dispozici také tlačítko SOS a zákaznický servis dostupný odkudkoliv. 

„Často až v zahraničí, v neznámém prostředí, člověk docení praktičnost všemožných aplikací na vyhledávání či využívání jinak velmi běžných služeb. Doma víte, kam se jít najíst, nebo jak se dostat z bodu A do B. Konkrétně aplikace Bolt má navíc tu výhodu, že kombinuje různé dopravní prostředky, tedy kola či koloběžky na krátké a auta na střední vzdálenosti. Její využívání je snadné a pohodlné, a v neposlední řadě také finančně výhodné, a to jak v cizině, tak doma,“ shrnuje Soňa Stloukalová, Country Managerka platformy Bolt pro Českou republiku a Slovensko.

Kromě v dlouhé řady evropských metropolí si lze prostřednictvím aplikace Bolt objednat odvoz také v Praze, Brně i Ostravě, a také v Plzni, Olomouci, Liberci, Českých Budějovicích, Jablonci nad Nisou, Hradci Králové, Karlových Varech, Mladé Boleslavi, Pardubicích a na Kladně. Aplikace Bolt je dostupná na Google Play i App Store