Porotcování v castingu mužské krásy není jen tak, míní Jitka Sedláčková

Herečka Jitka Sedláčková byla porotkyní prvního castingu letošního ročníku soutěže Muž roku.  Snažila se odhalovat realitu života jednotlivých účastníků, především jestli dodržují životosprávu. Sama totiž moc dobře ví, že třeba zvýšený cholesterol je odrazem toho, jak se stravujeme a jak moc se hýbeme.

„No, já jim to moc nevěřím, ucházejí se o soutěž. Já, když jdu do divadla na casting, tak se také dělám hubenější. Taky si vezmu stahovací prádlo a dělám, že jsem štíhlá. Myslím, že principy správné výživy se mají občas porušit, aby člověk věděl, že žije, že se může přejíst, přepít, přejásat. Můj partner rád a dobře vaří, a právě od toho mám ten cholesterol,“ smála se Jitka Sedláčková, ale obratem s veškerou vážností dodala: „Já jsem pro zdravou stravu, dneska už také do pusy nedám kdeco. Vybírám si, kde to kupuju, odkud potravina pochází. Klidně si uvařím i na vodě. Nechci brát léky. Chci to vybojovat sama za sebe. Zmenšuji dávky jídla, jím pravidelně, piju vodu, hodně chodím. To je základ.“

Jitka Sedláčková se na castingu pochlubila, že její partner je její Muž roku. „Gentlemanství má v sobě. Kdyby byla soutěž pro gentlemany, ať klidně jde. Myslím ale, že by nešel, protože se nerad sám předvádí,“ usmívala se Jitka Sedláčková a partner Pavel Töpfer její slova doplnil: „Když vidím ty mladé muže, je mi z toho smutno. Kdyby ta soutěž byla v květnu 1963, tak do toho jdu. To jsem byl na vrcholu.“

V porotě prvního castingu soutěže mužské krásy a sympatií Muž roku zasedla i MUDr. Zuzana Macko z Kliniky Face Expert, renomovaného centra s bohatými zkušenostmi v oblasti estetické medicíny a dermatologie. Pracovním podpisem úspěšné lékařky se stal Lips by Dr. Macko, což je úprava rtů prováděna speciálně vyvinutou metodou. Účast v porotě s radostí přijali také Petra Dobrovská majitelka Knihy Dobrovský, Matyáš Hložek (Muž roku 2017), František Knobloch (Muž roku 2017), Dominik Chabr (Man of the Year 2022) či Barbara Kirchnerová redaktorka z TV Prima. Do Prahy také přijel producent Gabriel Grillotti.

Soutěž mužské krásy a sympatií letos slaví 25 let trvání. Finálovým kláním prošly tisíce mužů, ti nejlepší přivezli cenné kovy ze světových soutěží, ale většina si ze soutěže odnesla „jen“ novou životní zkušenost, což není málo! „Nezávidím porotě, protože každý z chlapů je něčím jedinečný a vybrat finálovou dvanáctku není jednoduché,“ uvedl ředitel soutěže David Novotný a potvrdil, že  se letos přihlásilo nebývalé množství mladých mužů.

Druhé kolo castingu, které se koná 20. dubna 2024 na pražském na Střeleckém ostrově.