Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

II. vědecko-somatický kongres Uzdravení prenatálních traumat se uskuteční 3. – 5. května 2024. Tento jedinečný formát interaktivního setkání se zkušenými odborníky vám přinese nejen aktuální vědecké poznatky, ale také prostor pro přímý prožitek a vlastní somatickou zkušenost. Pozornost bude upřena na nevědomé traumatické otisky z počátků našeho života, které svým nepříznivým vlivem způsobily časnou prenatální a perinatální dysfunkci či trauma, která v mnoha případech provázejí člověka po celý jeho život.

V rámci kongresu budou představeny metody zmírnění či neutralizace negativních vlivů. Jejich prostřednictvím můžete vědomě přistoupit k uzdravování nepříznivých zážitků, které vznikaly ještě v děloze matky a v období prvního roku života. Můžete být přímo na místě v Hotelu Energetic, Rožnov pod Radhoštěm, kde se kongres koná anebo se můžete připojit z pohodlí domova.

Obor prenatální a perinatální psychologie zahrnuje všechny psychologické aspekty, které jsou přítomny před a během těhotenství, porodu, po porodu a při vytváření prvních vazeb dítěte. Zabývá se základem zdraví v těle, mysli, emocích a ve vzorcích chování, které jsou odezvou na život a mají přímou souvislost s tím, kým jsme, jak se cítíme a jak se chováme v dospělosti. Naše prvotní životní zážitky na buněčné úrovni mohou zanechat hlubokou stopu a ovlivňovat tak celý náš život. Když si uvědomíte, co zažitého či uloženého v podvědomí nám neslouží, je žádoucí, aby přišla očista, kdy se my sami můžeme stát architekty svého života a začít opravdu žít svůj jedinečný život.

Kongres má ambici vyvolat společenskou změnu v přístupu k tomuto velmi významnému období lidského života a posílit tak prevenci vzniku dětských traumat, která přetrvávají do dospělosti. Otevírá cestu k nepoznané svobodě.

V loňském roce proběhl v Praze I. vědecko-somatický formát kongresu MYSL TĚLA s podtitulem Buněčná inteligence a paměť. Hlavním jmenovatelem byl potenciál lidské buňky. Primárně pojednával o tom, co si pamatujeme z období, kdy jsme ještě neměli nervovou soustavu a o kvantové mysli. Dr. Thomas Verny, kanadský psychiatr, vědec a průkopník prenatální a perinatální psychologie, účastníkům kongresu přiblížil některé důkazy o tom, že základy naší odolnosti a zdravého šťastného života se netvoří až naším narozením, ale již od samotného početí. Svými výzkumy dokládal, že paměť a inteligence nejsou jen záležitostí mozku, ale každé naší buňky. Ochotně se podělil o své praxí ověřené poznatky a vědecké důkazy, které nashromáždil.

Hosté a řečníci kongresu:

Kanadský psychiatr Dr. Thomas Verny, světově proslulý lékař, psychiatr, vědec a průkopník prenatální a perinatální psychologie, který je zakládajícím členem a prezidentem APPPAH (Asociace prenatální a perinatální psychologie).

Psycholožka a učitelka jógy Dorothe Trassl, autorka konceptu E-Motion. Kombinuje zkušenosti The Journey terapeuta, vědomého kouče a e-motion trauma jóga terapeuta.

Americký psycholog a neurovědec Stephen W. Porges, profesor psychiatrie na University of North Carolina v Chapel Hill a ředitel konsorcia pro výzkum traumatického stresu Kinseyho institutu na Indiana University Bloomington.

Maroš Vago je psycholog inspirovaný učením amazonských a andských indiánských šamanů.

Helena Máslová je lékařka a terapeutka, která se specializuje na psychosomatickou péči, zejména na ženské zdraví a reprodukci.

Matthew Appleton je kraniosakrální terapeut a psychoterapeut Core Process Therapie (CPP).  Pracuje v centrálním Bristolu a specializuje se na práci s dětmi. Jeho praxe zahrnuje také perinatální psychologii.

Jaap van der Wal je embryolog a morfolog. Je přesvědčen, že se můžeme učit od živé přírody. Nabízí nový pohled na prenatální existenci.

Apab’yan Tew je mezinárodní docent na Universidad Maya Kaqchikel. Podporuje starobylé tradice Mayů ve své roli čtenáře Mayanského kalendáře, terapeuta kostí, pomocného porodníka a ceremoniálního historika.

Tereza Winklerová je lektorkou somatické inteligence, sebepéče a flow jogy a zakladatelka Kongresu inteligentního pohybu.

Jaroslav Dušek je improvizátor, řečník, divadelní a filmový herec, režisér, moderátor, libretista a scénárista. Propagátor vnitřních ztišení a lásky k životu.

Ellynne Skove je taneční a pohybovou terapeutkou, zaměřující se na vývojový pohyb a psychologii porodu. Zabývá se dále Somatic Experieincing, Reiki, jógu a mnoho dalšími směry.

Radek Neškrabal je lektor a ošetřující pracovník v oboru kraniosakrální osteopatie.

Jana Slavíčková je průvodkyně osobními transformačními rituály přechodu. Doprovází lidi vyrovnávající se s konečností svého života.

U anglicky mluvících lektorů bude zajištěný obousměrný anglicko-český překlad.

Vstupenky a program zde.