Keltská noc měla svého hrdinu: Bubeníka musela odvézt záchranka!

Festival Keltská noc v Harrachově má svého hrdinu! Přímo při koncertu kapely Doctor P. P., kdy bubeník koncert přímo odtrpěl, přesto nezklamal. Tomáš Knotek odbubnoval celý festivalový set, i když trpěl silnou žaludeční virózou provázenou zimnicí a zvracením. Akutní žaludeční nevolnost ho zastihla přímo na pódiu. Poslední píseň z playlistu už neměl sílu dohrát a zdravotníci jej z pódia odváděli rovnou do záchranky, která ho odvezla do tanvaldské nemocnice.

To, co zažila kapela Doctor P. P. se svým frontmanem, urputným rockerem, Petrem Pečeným byl docela slušný hororový koncert. „Už během cesty na festival bylo našemu bubeníkovi zle a bylo jasné, že má žaludeční virózu,“ potvrdil Petr Pečený. Statečný Tomáš Knotek zažil horečku, zimnici a stále se opakující nevolnost, přesto se rozhodl koncert odehrát. Bezprostředně před festivalovým vystoupením mu službu konající zdravotníci napíchli do ruky kanylu a nechali mu vykapat infuzi. „I přesto se vydal na stage s kýblem, který během vystoupení několikrát využil, a pro mě bylo naprosto šokující, že vydržel hrát i zvracet dohromady, aniž by jakkoli přestal hrát, nebo ztratil rytmus,“ líčil nevěřícně Petr Pečený. Do toho mu ještě několik minut krvácela ruka, ze které se mu uvolnila kanyla. A když poslední písničku, kterou už Tomáš nemohl odehrát, s námi odzpívali celou v improvizované unplugged verzi fanoušci, byl jsem vážně naměkko a s kluky z kapely jsme konstatovali, že tak adrenalinový a emotivní koncert jsme ještě nezažili,“ potvrdil frontman kapely.

Tomáš Knotek, který byl v neděli propuštěn z nemocnice, konstatoval, že koncert si vlastně příliš nepamatuje a odehrál jej jen díky podpoře fanoušků a péči zdravotníků, kteří ho celý koncert jistili přímo na pódiu. „Děkuju všem, rád jsem za Vás cedil krev, o tom dalším raději pomlčím," vzkazuje všem fanouškům Doctora P. P. Tomáš Knotek.