Muž roku 2018 Jiří Kmoníček převzal klíčky k hlavní ceně

Novopečený Muž roku 2018 Jiří Kmoníček (24) konečně vyměnil patnáct let starý vůz za nový. Může se pyšnit luxusní modrou Toyotou. S opravdovým nadšením si převzal hlavní cenu za vítězství v soutěži mužské krásy, jejíž finále se konalo 24. srpna v Náchodě. Přestože má Jirka najeto už hodně kilometrů, s touto značkou auta zkušenosti nemá. Na modrého krasavce od Autostylu Trutnov, jednoho z generálních sponzorů soutěže Muž roku, byl proto hodně zvědavý. Nebylo však jen tak, od vedoucího prodeje Autostylu Trutnov Juraje Sucháně dostal hodinovou „nalejvárnu“.

„Myslím, že jsem dobrý řidič. Procestoval jsem autem Evropu, nejdál jsem byl v Anglii a to bez jediného karambolu. Pár přestupků jsem měl, to musím přiznat. Jednou mi dokonce přišly čtyři pokuty najednou a to za rychlou jízdu a za telefonování za jízdy. To jsem zaplatil celkem asi čtyři tisíce. A pak ještě jedna z Rakouska, do měsíce mi přišla pokuta na 60 Eur. To zná snad každý, ale škoda peněz. Teď si dávám pozor,“ nerad se pochlubil Jirka Kmoníček a ještě si vzpomněl, „jo, a měl jsem jeden ťukanec, to ale vůbec nebylo vidět. Lehoučce jsem popostrčil auto před sebou, nestačil jsem včas zastavit na červené, protože jsem usnul. Bylo to v období před soustředěním soutěže Muže roku, málo jsem spal, hodně sportoval a únava si vybrala svou daň. Měl jsem tenkrát z pekla štěstí.“

Uloví krasavec roku, který je momentálně single, na nové auto i nějakou novou kočku? „No to nevím. Stopařky moc neberu a balit holky na auta, z toho už jsem vyrostl. A co by to bylo za přítelkyni, kdybych ji ulovil na auto a ne na sebe,“ smál se Jirka.

Novou Toyotu v hodnotě kolem šesti set tisíc korun předával Muži roku 2018 majitel Autostylu Trutnov, pan Jan Kranát. „Jiří Kmoníček převzal poslední model Toyoty C-HR. Muž roku si zaslouží odpovídající auto a my jsme nechtěli, aby jezdil ve starším modelu. Tento typ auta se hodně prodává, má výborné jízdní vlastnosti a zcela reprezentuje značku Toyota,“ uvedl pan majitel, který v tuto chvíli má plno práce ve svém podniku. „Všichni prodejci musí neustále něco vylepšovat, jednak se stupňují nároky importérů a i kupující očekávají stále lepší služby. Teď například, poměrně velkým nákladem, rozšiřujeme klempírnu, abychom byli schopni plnit termíny oprav, jak si naši zákazníci přejí. Práce je plno.“

Jakým autem překvapí Autostyl Trutnov příštího, jubilejního 20. Muže roku? „Za ten rok nás čeká tolik nových věcí. Toyota chystá nové modely a je tedy ještě brzo přemýšlet, v čem bude jezdit příští, byť jubilejní Muž roku. Sám jsem na to zvědavý,“ dodal Jan Kranát z Autostylu Trutnov. Předání vozu Toyota přihlížel také otec Jirky Kmoníčka a prezident soutěže Muž roku David Novotný.

„Jsem velmi rád, že Autostyl Trutnov podporuje soutěž Muž roku. Vítěz jezdí celý rok spolehlivým autem a nemusí se o nic starat. Od Autostylu má veškerý servis, má uhrazené povinné i havarijní pojištění, je zajištěna i výměna pneumatik na zimní a zpět. Je hezké, když pak vidím Toyotu s polepem „Muž roku“ jet na ulici. To jsem moc pyšný,“ spokojeně uvedl David Novotný.

Muž roku 2018 Jiří Kmoníček se bude Toyotou s logem firmy Autostyl Trutnov a logem soutěže Muž roku 2018 ukazovat na silnicích v Česku i za hranicemi do té doby, než bude zvolen jeho následovník, vítěz jubilejního, už dvacátého ročníku soutěže Muž roku.

 Informace potvrdil a foto poskytl: David Novotný