Karel Kubát opustil barvy Litvínova - nastoupil za Vladivostok!

Karel Kubát, obránce Litvínova podepsal přestup do Vladivostoku. Třicetiletého hráče jsme zastihli těsně před odletem na letišti, kde se loučil s rodiči a s fanoušky, kteří jej přišli vyprovodit. A jak se těší do nového působiště? „Je to pro mě velká příležitost, kterou jsem si nemohl nechat ujít. Jsem vděčný vedení klubu, že mě dokázali uvolnit a zároveň i za jejich podporu. Musím ale říct, že bez mého realizačního týmu by byly všechny věci, na které jsem se musel připravit, mnohem složitější,“  čímž mírně narážel  na to, že přestup se sice může zdát vcelku jednoduchou záležitostí, ale proces jako takový není úplně jednoduchý.

Karel Kubát patřil v Litvínově mezi nejproduktivnější obránce a není divu, že ho Vladivostok ho sledoval při přípravě s Karlovými Vary. Den odletu připadl na 4. října, i když odlétal brzy ráno a čekal ho dlouhý let, byl Kubát v dobré náladě a na dotazy reagoval s úsměvem: „Samozřejmě, že jsem zvědavý na to, jaký je ve Vladivostoku tým. Ale věřím, že tam budu stejně užitečný jako v Litvínově,“ svěřil se nám, zatímco podepisoval poslední kartičku se svým jménem jedné z fanynek, které ho přišly vyprovodit na letiště: „Tu si schovej, ta je poslední v Čechách,“ žertoval s fanynkou.

Podle posledních zpráv Karel Kubát dorazil do Vladivostoku v pořádku a nyní se už pilně připravuje na první zápasy v novém dresu.

Foto: Lifesystem.cz