Hanka Kynychová radí ženám, aby více myslely na sebe

České ženy se občas zdráhají plánovat čas jen pro sebe, a tak vydala Hanka Kynychová motivační diář pro rok 2019. Jeho prostřednictvím se snaží ženám sdělit, že je normální chodit cvičit, vařit si krabičky do práce a starat se o sebe, aniž by si měly vyčítat, že hodinu, kterou strávily ve fitku, nestrávily se svými dětmi nebo partnerem. A aby žena byla šťastná a spokojená, potřebuje prostě trochu času jen pro sebe.

Rozhodla jsem se sestavit diář, kde mají ženy na každý týden nějaký tip a na každý měsíc sadu cviků a podrobně rozebírám jednotlivá témata patřící do zdravého životního stylu a můžeme tak spolu být celý rok,“ vysvětila přední česká cvičitelka důvody, proč se rozhodla diář vydat. A nemá snad strach, že by o něj nebyl zájem, protože doba přeje elektronickým diářům v mobilu? „Já jsem člověk, který potřebuje jasně a srozumitelně vidět, co ho další den čeká, proto potřebuji papírový diář. Myslím si, že svoje cíle splníme pouze, pokud je jasně uvidíme před sebou a to jde v elektronickém diáři na displeji malého mobilu velmi obtížně. Navíc jsem diář psala proto, aby mě ženy měly stále u sebe, abych je denně motivovala. Mobil se může vybít, ale diář budou mít v kabelce stále,“ neřeší obavy z technického pokroku Kynychová. Na křtu se ukázalo, že papírové diáře jsou stále v kurzu!

Za kmotry si Hanka vybrala ženy, které nejen perfektně vypadají, ale také sportují a svůj čas si umějí plánovat. Moderátorka Hanka Heřmánková je vyznavačkou papírových diářů a diář Hanky Kynychovoé jí zaujal svým vzhledem. „Diáři přeji velký dotisk před koncem roku a ať se líbí,“ popřála jako správná kmotra bývalá televizní hlasatelka.

To olympijská vítězka Kateřina Neumannová se několik let přemlouvala k elektronickému diáři a technika jí sice nakonec zaujala, ale i nadále si zapisuje poznámky do svého koženého diáře, například sportovní aktivity svojí dcery. Píše si do svých diářů i svoje sportovní aktivity nebo na ně nezbývá už tolik času? „Snažím se sportovat, když mám více práce, tak samozřejmě tolik času není, ale snažím se. Ale určitě se nesnažím tolik jako Hanka,“ vysvětlila s úsměvem přední česká sportovkyně.  Diáři pak popřála, aby všechny ženy, které jej budou mít v kabelce, se alespoň obden řídily Hančinými radami.

Jitka Sedláčková není příznivcem plánování, ale je prý příznivcem organizování. „Miluji papírové diáře, jsem spisovatelka, miluji i svoje plnící pero. Právě proto si myslím, že budu milovat i tento diář Hanky Kynychové,“ sdělila známá herečka. V diáři jí pak zaujala konkrétní fotka Lenky Hatašové, která není příliš cvičební, ale spíše motivační Ptala se tak Hanky, o jaké že jde cvičení? „Protože je fotka lehce odvážná, řekla bych že se jedná vaginální cvičení,“ hádala vtipně Sedláčková. Hanka Kynychová potvrdila, že pokud chcete sedět s rovnými zády, tak i svaly pánevního dna musíte zapojit, ale že se opravdu nejedná o cvičební fotku, ale o fotku, která má ženy motivovat. Křest se tak nesl v opravdu přátelském duchu.

Herečka Vlastina Svátková je také milovnicí papírových diářů. „Diář nosím stále při sobě a nevycházím bez něj ven, když omylem zapomenu diář a nemám jej u sebe a někdo mi volá, zda mám tehdy a tehdy volno, tak jsem nervózní, protože nevím, zda mohu. Diář mi tak pomáhá zaznamenávat informace, které neumím udržet v hlavě. Elektronický diář vůbec nemám. Takže tento diář je přesně věc pro mě,“ sdělila trojnásobná maminka, která nebyla kmotrou diáře náhodou. Připravuje vydání svojí knižní prvotiny a s Hankou si tak přislíbily vzájemnou podporu při svých literárních počinech.

Patricie Solaříková se svěřila, že je dinosaurus, protože si zapisuje do papírových diářů a elektronické diáře jí minuly. Patricie výrazně zhubla a vypadá skvěle. Je to snad tím, že si plánuje svůj čas na cviční? „V létě jsem cvičení trochu flákala, ale zimní období je pro mě ideální období na cvičení, dokážu udržet více pravidelnosti. Takže se těším na pravidelné cvičení,“ svěřila se herečka známá ze seriálu Ulice, kterou prý v diáři zaujaly hlavně Hančiny týdenní tipy. Vysekla pak Hance poklonu plnou krásných a pravdivých slov: „Chtěla bych Hance poděkovat za to, že takovou věc vůbec takovou věc vytvořila. V dnešní době sociálních sítí, kde se všichni tváří, že je všechno krásné, je důležité lidi zdravě motivovat.“

Celým křtem provedl moderátor Karel Voříšek, který stejně jako přítomné kmotry sdělil, že stále vlastní papírový diář, do kterého si rád zapisuje.

Hanka Kynychová se v rámci propagace svého diáře rozjede i za svými fanynkami po republice. Čekají jí besedy a autogramiády 5. 11. v Ostravě a 9. 11. v Brně.

Diář vydalo nakladatelství CPress ve společnosti Albatros Media.