Nejluxusnější obytné vozy budou k vidění v Brně!

Veletrh Caravaning Brno nabídne ve dvou pavilonech to nejlepší ze světa obytných aut a karavanů. Nebudou chybět ani ty nejluxusnější modely a novinky pro nadcházející sezónu. Na to, co „NEJ“ uvidíte na veletrhu, jsme se ptali samotných vystavovatelů.

Filip Guryča

BlueRent (na veletrhu zastupuje značky Concorde, Pössl, Westfalia)

Bude to luxusní Concorde Liner Plus 1136 Gmax s garáží na malý osobní vůz Fiat 500. Základem je výkonný podvozek Mercedes Atego s motorem o výkonu 299 HP a celkové hmotnosti 12 tun. Tento prémiový vůz je určen pro luxusní kempování pro 4 osoby – ve výbavě naleznete vše jako v dobře vybaveném domě, včetně myčky nádobí, pračky anebo centrálního vysavače. Zadní ložnice je impozantní, stejně jako oboustranná kuchyně a salon s koženou sedací soupravou. Pro špatné počasí jsou připraveny televize se satelitním příjmem nebo soundsystemy.

Ivan Vávra

TopTrade  spol. s r.o. (na veletrhu zastupuje značky Frankia, Globe-Traveller)

Budeme vystavovat absolutní světovou novinku, novou polointegrovanou Frankii na Mercedesu s šestiválcovým třílitrovým motorem. Frankia je jediný velkovýrobce obytných automobilů, který vyrábí obytné vozy na novém podvozku Mercedes SPRINTER se zadním náhonem a s 3L 6V motorem. Ostatní výrobci používají Sprinter s ALKO podvozkem, předním náhonem a s motorem 2,2 l. Představíme také model Frankia Platin Edition, špičkový obytný vůz s elektrickým vybavením a LiFePo bateriemi, který umožňuje za jízdy používat 220V klimatizaci. Bez připojení vozu na 220V umožňuje používat tuto klimatizaci ještě cca 6 hodin.

Heinrich Vik

Caravan Metropol Praha (na veletrhu zastupuje značky Bürstner, Hymer, Niesmann + Bischoff)

Naší nejluxusnější i nejdražší zastupovanou značkou je Niesmann + Bischoff. Vyrábějí asi 550 obytných vozů za rok, je to takový Bentley mezi obytňáky. Vše je ruční výroby a podle toho se odvíjí kvalita a cena. Největší a nejdražší je integrovaný Flair na podvozku Iveco, celková hmotnost je 7,5 tun. Právě tento model bude k vidění v Brně. Má 9 různých půdorysů a podle toho i různé délky, od 8,30 m do 9,30 m. Další menší výrobní řadou je Arto, také integrovaný obytný vůz na podvozku Fiat od 3,5 do 5 tun celkové váhy. Také tady je na výběr 13 modelů, ty největší na tříosém podvozku s délkou 8,80 m. Třetí výrobní řadou je Smove, nejmenší Niesmann + Bischoff pro dva, velmi luxusní polointegrovaný obytňáček s krásným designem.

Lukáš Kinzl

Campingworld Neugebauer s.r.o. (na veletrhu zastupuje značky Carthago a Malibu)

Na letošní veletrh přivezeme absolutní novinku Carthago, jedná se o model Liner For Two, nebo-li luxusní provedení obytného vozu pro dvě osoby. Zájemci se mohou u nás na stánku těšit na celkem 24 vystavených vozů, budou zde nové modely 2019 ve třídě do 3,5 tuny, nad 3,5 tuny i v kategorii vestaveb.

Jan Myslil

1.M. Trade spol. s r.o. (na veletrhu zastupuje značky Pilote, LeVoyageur, PhoeniX, ARCA)

Nejluxusnějším, nejmodernějším a nejzajímavějším modelem bude bezesporu LeVoyageur Signature 8.5 GJF. Jedná se o světovou novinku obytného vozu bez vnějších zrcátek. Vůz má menší spotřebu, je bezpečnější a počasí vám nemůže komplikovat výhled. Mimo to je vůz velice luxusně vybaven a kvalitně zpracován.

Jan Przyczko

Mercedes-Benz Vans Česká republika

Na jednom místě bude možné spatřit všechny vozy z rodiny Marco Polo. Jedná se o vozy určené k přespání ve variantách Marco Polo, Marco Polo Horizon a Marco Polo Activity.

Michal Kratochvíl

Car-Star obytné vozy (na veletrhu zastupuje značky Dreamer, GIOTTILine, Itineo, Rapido)

Hyundai Centrum Praha s.r.o.

Nejluxusnější modely z námi prodávaných značek obytných vozidel budou Rapido 8096DF a Rapido 8066DF. Oba vozy, ve výbavě Premium Edition, mají luxusní čalounění Paris, dvojitou podlahu nebo teplovodní vytápění. Do Brna přijedou přímo od výrobce.

Vladimír Horký

Karavan Centrum Hykro Praha (na veletrhu zastupuje značky Ahorn, Carado, Fendt, Knaus, Bravia Mobil, Sunlight)

Na našem stánku se setkáte s bestsellery Carado T 448 a A 464, dále s akčním terénním malým karavanem Hero Traveller Ranger, nádhernými nejkvalitnějšími obytnými přívěsy Fendt a obytnými vestavbami v různém provedení značek Bravia, Weinsberg, Roadcar. Dalšími stálými oblíbenci jsou obytné přívěsy Weinsberg a Knaus v malém a palandovém provedení. Nejzajímavějším a nejluxusnějším modelem našeho stánku pak bude nádherný integrovaný model Knaus SUN I 700 LG.

Martina Černohorská

FINASO, s.r.o. (na veletrhu zastupuje značky Dethleffs, Sunlight, Laika, Pössl, VanTourer)

Každá z námi zastupovaných značek má na novou sezónu nějakou tu novinku a my jsme se snažili vybrat to, co by mohlo návštěvníky v Brně zajímat nejvíce. Od firmy Dethleffs je to nová modelová řada obytných vozů Pulse, z níž představíme plně integrovanou verzi I 7051-EB. Jedná se o novou koncepci interiéru s harmonickou kompozicí světel. Mimo to představíme i vůz, který má momentálně na dvouměsíční cestě po Islandu známý český cestovatel a fotograf pan Jiří Kolbaba.

Jiří Čapek

KaravanTravel.cz (na veletrhu zastupuje značky Eura Mobil, Caravans International)

Nejluxusnějším modelem bude Eura Mobil Integra 890EB. Jedná se doslova o palác na šesti kolech. Má výkonné topení Alde, arktický paket, dvojitou vyhřívanou podlahu, úložné prostory o objemu 5000 l, plné vzduchové odpružení, automatickou převodovku a mnoho dalšího.

Petr Lesák

Adria Karavany Sedlčany (na veletrhu zastupuje značku Adria)

Jako zástupce slovinského výrobce Adria Mobil na výstavě uvedeme na náš trh nový model vestavby Adria Twin Supreme SGX se zvedací/spouštěcí postelí v zadní části. Tento model je díky tomuto systému velice vhodný pro převoz jízdních kol a samozřejmě také motocyklů, protože byl vyvinut ve spolupráci s továrním motokrosovým týmem KTM racing. Další novinkou bude nejluxusnější vůz z nabídky Adria Mobil – integrovaný model Adria Sonic Supreme s novým uspořádáním interiéru.

Václav Harmáček

HvCARAVANS Mariánské Lázně (na veletrhu zastupuje značky Autostar, Benimar, Mobilvetta, Elnagh, McLOUIS)

HvCARAVANS Mariánské Lázně je importérem obytných vozů BENIMAR pro Českou

republiku, a tím využívá příležitost představit na veletrhu Caravaning Brno zbrusu novou kolekci BENIMAR PERSEO 2019 při své premiéře v ČR. Španělská společnost BENIMAR dodává 5 modelových řad obytných vozů s TOP výbavou v základní ceně za atraktivní ceny. Dále HvCARAVANS představí novinky modelů 2019 od značek: AUTOSTAR, MOBILVETTA, McLOUIS a ELNAGH.

Petr Tesner

Caravan Centrum Pardubice (na veletrhu zastupuje značky CARADO, LMC)

Caravan Centrum Pardubice bude vystavovat svou tradiční značku LMC, jejíž je výhradním dovozcem do ČR. Výrobce LMC je pověstný kvalitou zpracování, použitými materiály a výslednou hmotností. Díky Long Life Technologii klient dostává 12letou záruku na těsnost vozu, což je skutečně rekord. Poprvé letos přivezeme i další značku ze skupiny Erwin Hymer Group, a tou je CARADO.

Pavel Kolář

KOV Velim (na veletrhu zastupuje značku Dethleffs)

Výraz nejluxusnější/nejmodernější pro firmu Dethleffs znamená ve svém sortimentu de facto kompletní nabídku. Právě pro rok 2019 máme zcela novou řadu integrovaných automobilů, které mají nový vnější i vnitřní design v celém sortimentu i v kategorii do 3,5t.