Dolinová a Žilková si šly po krku? Která měla navrch?

Slavnostní premiérou představení Čarodějky v kuchyni se v Divadle Metro představila skupina herců, kterou dala pro dohromady herečka Michaela Dolinová. Děj kanadská autorka postavila do prostředí televizního natáčení cooking show, kde si jdou po krku dvě kulinářské hvězdy v podání Veroniky Žilkové a Michaely Dolinové. Obě „nabroušené star od plotny“ má udržet na uzdě režisér televizního přenosu, kterého se ujal Vincent Navráti v alternaci Ladislava Ondřeje, vždy za vydatné pomoci asistenta režie Milana Duchka.

„Je to slavnostní premiéra, přestože jsme už Čarodějky hráli v mnoha městech po republice. Nyní je trend, že si herci představení takzvaně ojezdí a před premiérou ještě vychytají nějaké narážky a vtipy, protože při zkouškách neodhadnete, na co diváci budou reagovat. Jsme připraveni, ale největší stres mám ze sponzorů, abychom je hned na začátku všechny správně vyjmenovali,“ usmívala se Michaela Dolinová, která ve spolupráci s režisérem komedie Romanem Štolpou, musela zasáhnout do obsazení hry. „Vzhledem k tomu, že Veronika Žilková odlétá za manželem do Izraele, požádali jsme Sandru Pogodovou o alternaci. Bude hrát od března a Veronika bude na některá představení létat do Čech. Mně totiž herci na představení létají,“ smála se Michaela Dolinová.

Jasno má i herečka Veronika Žilková, která se před odjezdem do ciziny od herecké práce úplně neodstřihne. Životní změnu bere s nadhledem a humorem sobě vlastním. „Budu létat do Čech, abych si zavařila. Budu manželovi utíkat za Dolinovou. Mám s Míšou nějakou smlouvu, kterou musím dodržet. Ale budu se vracet i kvůli případným jiným nabídkám. Vždyť je to jen tři hodiny letu, to je jako, když jedete na chalupu,“ glosovala Veronika Žilková před premiérou Čarodějek.

Čarodějky v kuchyni se i před Vánoci rozjedou do českých měst. Pak si dají chviličku oddech, ale hned v lednu čekají Michaelu Dolinovou, Veroniku Žilkovou nebo Sandru Pogodovou, Vincenta Navrátila nebo Ladislava Ondřeje a Milana Duchka další vystoupení. Představení mají již naplánovaná až do listopadu dalšího roku.