Tokhi s kapelou Groove Army zabojoval v soutěži Česko Slovensko má Talent

Jedeno z nejznámějších bubenických uskupení na české scéně je kapela Groove Army. Ta letos zabojovala v  talentové soutěžní show Česko Slovensko má Talent v  čele se svým lídrem, který si říká Tokhi. „Do Talentu jsme šli proto, abychom náš nový projekt Royal Squad dostali mezi co nejvíce lidí. Je to úžasná příležitost oslovit dav, i kdyby jen jediným dílem,“ vysvětluje Tokhi účast v oblíbené soutěži.

Na obrazovkách TV Prima tak celá kapela zakončila skvělou sezónu, kdy hráli na velkých festivalech s tisícovkami návštěvníků a uspořádali vlastní koncert v Lucerna Music Baru, který stále sklízí vlnu pozitivních reakcí. Česko Slovensko má Talent je tak pouhou třešničkou na dortu, ať už to dopadne jakkoliv. Část poroty však Groove Army neviděla zcela poprvé.

S Jakubem Prachařem se často potkávají na akcích, proto se jej přímo ve studiu Talentu nebáli vyzvat, aby si s nimi zabubnoval oblíbenou skladbu od Michaela Jacksona. A s Martou Jandovou je pojí dokonce již několik hudebních počinů. „Když kamarád Marek Ztracený točil unplugged DVD a jel turné, byl se přizván jako host na perkuse. Marta s ním tehdy zpívala jednu pecku,“ vysvětluje Tokhi. Groove Army Martu Jandovou doprovodila před nedávnem na jejím vystoupení na charitativní akci Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou v Praze na Žofíně, kde je Groove Army již tradičním hostem a Marta jejich „přenosné bicí“, jak kapelu sama nazvala, velmi ráda využila ke svému skvělému hudebnímu číslu. „Bylo to super, příště zase,“ nechala se slyšet zpěvačka. Tak uvidíme, zda se zrodí nějaké nové hudební spojení…

Vystoupení v Talentu prý bylo pro kapelu jako každé jiné. Je jedno zda bubeníci hrají dvě minuty, což je stopáž vystoupení v soutěži, nebo hrají hodinový koncert. Ke svým posluchačům přistupují s pokorou a snaží se ze sebe dostat maximum. Snad je pár členů kapely trpí trémou. „Ne všichni mají tolik zkušeností z pódia, aby podobně velké akce dávali s ledovým klidem. Jsem docela rád, drží je to v koncentraci a jejich výkony jsou pak lepší,“ vysvětluje Tokhi, lídr svoji kapelu prostě dobře zná.

Na příští rok se už kapele plní diář s termíny letních festivalů a přemýšlí i nad zopakováním úspěšného koncertu v Lucerna Music Baru.

Vystoupení v Česko Slovensko má Talent: