Mimořádné drama Skleněný pokoj má za sebou premiéru se skvělou atmosférou

Pražská premiéra filmu Skleněný pokoj, která proběhla k multiplexu Cinema City Chodov, byla netrpělivě očekávána širokou veřejností a nenechali si jí ujít ani hvězdní hosté. Toto mimořádné drama vzbudilo již za doby natáčení velký zájem.

Film byl vystavěn za bázi bestsellerové knižní předlohy Simona Mawera, který projekci společně s režisérem Juliem Ševčíkem, producentem Rudolfem Biermannem a představitelem jedné z rolí Rolandem Møllerem, uvedl. Davy přitáhlo nepochybně i to, že se jedná o první celovečerní český film ve formátu Dolby Atmos, což je prostorové revoluční ozvučení, které vítězí napříč kiny po celém světě. Nabízí absolutně čistý a vyvážený zvuk, který všechny přítomné absolutně vtáhla do děje.

Skleněný pokoj vypráví příběh slavné brněnské vily Tugendhat a lidech žijících v ní. Ústředními postavami jsou Hana a Liesel, dvě dobré přítelkyně, kterým doba a okolnosti brání v lásce. Vše je situováno do moderního, obdivuhodného domu, jehož středobodem je magická místnost - skleněný pokoj. Hlavní role ztvárnily Carice van Houten a Hanna Alström. Carice, kterou mohou diváci znát například z populárního seriálu Hry o trůny. V českém znění jí svůj hlas propůjčila Aňa Geislerová.

Přítomné dámy obdivovaly především skvělé filmové kostýmy. „Všichni byli krásní a dokonalí,” hodnotila módní ikona Vlastina Svátková. To kupodivu Beatu Rajskou tolik neoslovilo, ale rozplývala se nad obsazením, stejně jako řada dalších. Hemalovi b kině prý nebyli pěkně dlouho a na Chodově byli úplně poprvé. „Film je krásný, dostala nás atmosféra - jak příběhu, tak i ta v sále.” Sám autor předlohy zhodnotil naprosto srozumitelně své pocity: „Dílo, co má hloubku a koule”.

Mezi hosty návštěvníci dále zaznamenali řadu známých osobností, například: Josefa Dvořáka, Markétu Hrubešovou, Nelu Boudovou, Heidi Janků, Pavlu Vitázkovou, Denisu Nesvačilovou, Lindu Finkovou, Veronikou Chmelířovou a řadu dalších. Slavnostní premiéru moderovala herečka Bára Mottlová, ze které očí nespouštěl jeden z členů filmové delegace, a to dánský herec Roland. Vzhledem k tomu, že v Čechách natáčí poměrně často, třeba to není naposled…

Filmovou novinku Skleněný pokoj, můžete zhlédnout v multiplexech Cinema City od 14. března ve formátu Dolby Atmos v originálním znění s českými titulky, ale i dabované verze. Nenechte si také ujít možnost vidět film v all-inclusive kině VIP Chodov.

Více informací o jednotlivých projekcích a kinech naleznete na www.cinemacity.cz.

Foto: PResscode CZ