Střihavka a Brichta pokřtili klip rockerky Electic Lady a nešetřili uznáním!

Dvě rockové legendy jako kmotři klipu mladé rockerky se zajímavým hlasem a neskutečným drajvem na kytaře, tak to tu dlouho nebylo. Výjimečnému křtu nejdříve předcházelo vystoupení rockerky Terezy Rays, známé pod uměleckým jménem Electric Lady. Zpěvu a hře na kytaru se věnuje od patnácti let a větší úspěchy přišly až v posledních letech. Oba rockerské kmotry doslova nadchla a jsou zvědavi, jak si povede dál. Tereza Rays nebo, chcete li, Electric Lady už má ale leccos za sebou...

„Kapelu ELECTRIC LADY jsem založila roku 2013, pak jsem odletěla do New Orleans hrát s kamarádkou Mirkou do ulic města, bylo to tam hudebně neskutečné. To místo mám uložené opravdu hluboko v srdci. V tom roce běžel můj klip STORM i v MTV, vyhrála jsem soutěž Blues aperitiv. I když zkouška na soutěž proběhla v autě, soutěž jsme vyhráli. Potom jsme hráli na hlavních podiích v Polsku i v Šumperku, roku 2014 jsem byla pozvaná točit svou hudbu do Texasu US s producentem Kirkem Covingtonem, kde vznikla má debutová deska Electrical, v tom roce jsem se stala firemní hráčkou světově známých nástrojů zn. Fender a tak také jedinou českou reprezentantkou této světové značky nástrojů u nás", prozradila Tereza a pokračovala dál: "Jeli jsme i turné s Mandrage po osmi největších českých sálech u nás, a kapela získala booking v Německu, takže od roku 2017 aktivně jezdíme i německá pódia. Roku 2017 vznikl singl A Part Of My Heart, který pro nás napsal český slavný kytarista a zpěvák Ivan Král. Roku 2018 jsem měla tu čest vystoupit například s Monkey Business, objevit se na desce coverů skupiny JAR, která má ted vyjít - ESKALACE BOBRA, spolupracovala jsem s Rytmusem, Olgou Lounovou a dalšími. V té době jsem začala působit pod agenturou Nemoros, která mé hudební aktivity přesunula i na další trhy, speciálně  do Ruska - začal se o mne zajímat i Russian Music Box, kde vzniklnul rozhovor a písně Electric Lady byly několik měsíců v rotaci právě v tomto hudebním kanálu. Také jsem vystoupila v Moskvě na prestižním VIP večírku pro Natalii Palinovou - ředitelku Russian Music Box, kam se žádný cizí smrtelník nemá šanci dostat. Vyhrála jsem na mezinárodní soutěži rockových talentů v Rusku, která se konala ve městě Chimki a následně jsem dostala nabídku s Electric Lady vystoupit na prestižním přilehlém rockovém festivalu v roce 2019," přiblížila Electric Lady svoji hudební kariéru.

Kamil Střihavka a Aleš Brichta přijali pozvání a chtěli mladou rockerku podpořit. Oba se již znali její klip a ten je prý zaujal. „Má skvělý hlas a s kytarou to umí", téměř unisono potvrdili na křtu v restauraci Beer Time na pražském Andělu. Slavní rockeři ovšem nebyli jediní, koho si talentovaná zpěvačka a kytaristka získala! Své sympatie jí přišli vyslovit také Petr Kutheil či Varhan Orchestrovič Bauer.

„Říká se, že rock je tvrdá hudba a zaslouží si tedy trochu tvrdší přípitek než je pivo, které mám, mimochodem, moc ráda", nechala se slyšet půvabná rockerka. „Volila jsem tedy mezi slivovicemi,” smála se rockerka, terá se rozhodla Fleret. Pivu dal přednost jen Aleš Brichta. Plánů a práce má tedy mladá rockerka nad hlavu, zdá se, že se rockoví příznivci mají na co těšit!

Zdroj: Helena Váňová