Ollie Roučková se Predátora rozhodně nebojí!

Již čtvrtý ročník Predator RUNu se uskutečnil v Plzni! Přesně v historické části, kde na všechny účastníky čekalo cca 7km +, 7 překážek+. A jako přípravu na Dakar 2020 si tento závod vybrala i Olga Roučková, která si ve své kategorii vyběhla 2 místo. V celkovém pořadí se Ollie, a to pozor i mezi muži, umístila na 101 místě.

My už teď víme, že se Dakar přesouvá po jedenácti letech z Afriky, kde byl od roku 2009, do Saúdské Arábie. Další podrobnosti o podobě 42. ročníku slavné rally zveřejní pořadatelé na tiskové konferenci, která se uskuteční 25. dubna. A tak není divu, že se Ollie připravuje komplexně během celé sezony, a že se rozhodně nezalekne nových výzev, a to ani náročných překážkových běhů přímo na Predaor RUNu.

„Trasa vedla historickým centrem města Plzně, což mě hodně bavilo. Já ráda cestuju a poznávám nejrůznější zákoutí a tak se mi Run líbil i z tohohle hlediska. Start a celé zázemí závodu bylo v plzeňském DEPO2015, které dobře znám, přece jen sem občas jezdím zkoušet překážky. Normálně totiž tenhle druh překážek v mém tréninkovém plánu nemáme. V Maverickovi X RS opravdu nelítám po skluzavkách, neskáču přes zdi a taky se rozhodně nehoupu na opičích drahách.” Usmívá se Olga Roučková, kterou známe spíše jako Ollie
Tyto závody si vyzkoušeli jak jednotlivci, tak i týmy závodníků o počtu 4+ a nebo 15+. Sedmi kilometrový závod rozbíhala elitní vlna, která svým tempem ukázala, že všichni do ní opravdu patří. Nejrychlejším mužem tak byl Cenefels Filip s časem 34,14 a nejrychlejší ženou byla Tocháčková Tereza s časem 43,34. 

Hned po Eliťácích se na start postavila kategorie Open. Kde závodní pole bylo pestřejší a ačkoli se jednalo o kategorii Open tak tu rozhodně o souboje nouze nebyla.

„Hned jak nám otevřeli bránu Depa, vystartovala jsem za jasným cílem, tenhle závod dokončit pod limitem 60 minut. Nakonec se mi to povedlo, ale udělala jsem hodně chyb a cca 1 km před cílem jsem se, jak se říká, pěkně zadřela. Než se mi povedlo rozhýbat nohy a setřást ze sebe ztuhlos, hodně jsem ztratila. Jsem na sebe hodně naštvaná, ale na druhou stranu to k závodům patří a holky byly připravené opravdu dobře. Mám na čem zase makat, a to mě na tom baví asi nejvíc,” zklamaně poznamenala Ollie. 

Další závod, kde se Ollie postaví na start je extrémní Predator RACE Master Weekend v květnu na Monínci, kde během dvou dnů dá 3 závody. 

„Když mi to trenérka napsala do plánu, nevěřila jsem svým očím. Tolik KM, tak náročný terén a ještě k tomu brutální překážky. To že se zbláznila, jsem si jen myslela, když bych to řekla nahlas, nadělila by mi ještě něco brutálnějšího. No uvidíme, jak se má komplexnost ukáže. Pro jaké umístění budu schopná doběhnout. Vím, že se nevzdám, a i když svaly budou pálit, budu si říkat, dělám to pro další Dakar, kde chceme závodit na maximum,” potvrdila Ollie své odhodlání.

Jak si vedla Ollie

101. - celkově i mezi muži

2.    - Kategorie Žen 35 - 39 let

5.    - Kategorie Žen 

  • Výsledky naleznete ZDE

Video Vlog -