Libuše Švormová pomáhá básničkami svého kolegy!

Řekne-li se Libuše Švormová, více než polovině národa se vybaví také krásná Angelika, které herečka a dabérka propůjčila svůj nezaměnitelný hlas. Nyní byla, společně s herci Danielem Rousem a Terezou Petráškovou, přizvána k natočení audioverze básnické sbírky kolegy Petra Baťka. Sešli se v severočeském rozhlase a natočili verše ze sbírky Mezi svými rýmy, kterou ilustrovala výtvarnice Michaela Žemličková.

„Ty básničky i celá knížka jsou nádherné. Petr je talent, a protože jsem z pracovních důvodů nemohla být v Praze u křtu, o to více jsem ráda, že mohu přispět svým hlasem a některé ty verše natočit. Celý projekt mě zaujal i proto, že je v podstatě charitativní - výtěžek z prodeje půjde na mladého sportovce, který byl brutálně napaden a má trvalé následky,” prozradila Libuše Švormová, která s Baťkem kromé jiného nedávno dotočila nový seriál Tomáše Magnuska Čechovi, ala český Dallas.

Kniha je z části věnována na podporu florbalisty Radka Zelinky, kterého loni v listopadu na ulici přepadla partička Ukrajinců, a jeden ho několikrát bodl. Kvůli tomu skončil sportovec na ARO, kde měsíc bojoval o život a nakonec přišel o nohu. Přestože obrovskou vůlí se mu podařilo nejen přežít, ale pomalu se vracet do běžného života, pomoc potřebuje. „Jsme moc rádi, že se nám daří a kniha se prodává. Jsem taký moc rád, že se mi daří dát dohromady mé milé přátele a kolegy herce, že si udělají čas a natočí každý čtyři, pět básniček a dohromady to bude krásná skladba krásných hlasů a milých lidí,” doplnil autor veršů a režisér audioknihy Petr Batěk.