Jáklův velkofilm Jan Žižka stříhá jeden z nejlepších střihačů světa!!!

O tom, že se zázraky opravdu dějí, by mohl hodiny vyprávět producent a režisér Petr Jákl.  Že bude v jeho velkofilmu Jan Žižka hrát taková  hvězda, jako je Ben Foster, bylo splněné přání. Když ale přijal roli i držitel dvou Oscarů Michael Caine, považoval to za zázrak. V té chvíli ještě neměl ani tušení, že se jeho cesty zkříží s hollywoodskou legendou a milovníkem dobrých filmů, střihačem Stevenem Rosenblumem.

„V podstatě se stal další zázrak v řadě. Zdálo se mi naprosto nereálné, že by právě Steven mohl kývnout na střih Žižky. Jeho rukama prošli takové filmy jako Legenda o vášni, Pearl Harbour, Poslední  Samuraj, Krvavý Diamant i můj vůbec nejoblíbenější film Statečné srdce a spousta dalších..“ nemohl Jákl uvěřit, kdo že se rozhodl ujmout jeho filmu. 

Jako jeden z nejlepších střihačů, s třemi nominacemi na Oscara, si totiž Steven Rosenblum pečlivě vybírá, s kým bude spolupracovat. „Je pro mě velice důležité dělat na dobrých projektech s příjemnými lidmi. Hodně mě to ovlivňuje a Petra jsem si oblíbil už během našich telefonických hovorů. Navíc mám rád režiséry, kteří mi dají volný prostor, abych mohl stříhat i podle toho, jak to cítím já sám a potom na to reagují. A Petr je v tomhle úžasný.  Popovídáme si, jak by to asi mělo vypadat, pak se na to podívá a společně to doladíme, aby to mělo správnou dynamiku a vyznělo to, tak jak chce. Pak zase diskutujeme, co uděláme dál,“ chválí Steven spolupráci s talentovaným režisérem. A nadšený je i Petr Jákl. „Pro mě je to neuvěřitelná škola, sedět s někým takovým, každý den ve střižně a společně na všem pracovat. Není to jenom skvělý střihač, ale i naprosto úžasný člověk. Hodně se spolu nasmějeme, občas zajdeme na víno… je pro mě velkou inspirací, ale je v tom i radost a pohoda a o to víc mě to celé těší,“ dodal režisér.

Příběh o Janu Žižkovi světoznámého střihače ihned zaujal, stejně tak jako žánr a herecké obsazení „ Opravdu mě to chytlo za srdce a myslím, že i diváci v Americe tomu dobře porozumí. Že je to uhrane charakterem a příběhem o lásce a boji, stejně jako tomu bylo u Statečného srdce a Mela Gibsona.“ nebojí se Rosenblum srovnání s oscarovým filmem.

Také Prahu si Steven hned zamiloval a už si prý ani nepřijde jako turista. „Praha je neuvěřitelně nádherná. Nemám z ní slov. Vidím tu spoustu překrásných budov s prvky historie. Máte tady  skutečně ty nejkrásnější budovy světa. I lidé tu jsou moc milí. Jsem velmi šťastný, že tu mohu být,“ prozradil střihač Jáklova filmu o neporazitelném českém vojevůdci.