Běh pro miminka do dlaně se letos konal úplně poprvé

Obora Hvězda 5. května 2019 ožila Během pro miminka do dlaně. Úplně poprvé se v Praze běželo pro předčasně narozené děti. Na start se dohromady postavilo téměř 700 běžců a běžkyň a celá akce dopadla na výbornou.

Ani chladnější počasí neodradilo sedm stovek běžců, aby přišli podpořit neonatologická centra, která se starají o předčasně narozené děti. Konal se vůbec poprvé a organizátoři příhodně zvolili den Světového dne rodičů předčasně narozených dětí. Běžela i Štěpánka Duchková. O rozcvičku se postarala Hanka Kynychová, která je také maminkou nedonošených dvojčat. Moderovali Elen Černá a Aleš Valenta.

Podařilo se vybrat celkem 183 600 korun, největší finanční částku 57 tisíc korun si odneslo neonatologické centrum Fakultní nemocnice Motol. „Zájem byl o běh na dva i pět kilometrů, ale velmi úspěšná byla i naše procházka, té se účastnilo přes 150 rodin. Děti se také bavily u kreativních dílniček a zábavného programu. Všem velmi děkujeme za podporu, rádi bychom z toho udělali novou jarní tradici, těšíme se tedy za rok znovu,“ říká Lucie Žáčková, výkonná ředitelka Nedoklubka. 

Věděli jste, že se ročně v České republice narodí zhruba 9000 dětí předčasně. Rodičovská organizace Nedoklubko již sedmnáct let úspěšně podporuje rodiče předčasně narozených dětí, miminka i neonatologická centra.

Foto: www.nedoklubko.cz/