Z čeho měl David Kraus v dětství trauma?

Oblíbený herec a zpěvák, ale také textař a skladatel David Kraus byl ve škole opravdu pěkné kvítko a vůbec to nezapírá. Po celou dobu povinné školní docházky ho neustále provázela myšlenka, že bylo dobré zrušit vysvědčení.

„Jelikož jsem byl nepřizpůsobivý žák, každé vysvědčení pro mě bylo velmi traumatizující. Nejhorší byly dvojky a trojka z chování,“ vzpomíná David. „Byl bych nejraději, kdyby žádné předávání nebylo a třeba škola vyhořela nebo zemětřesní,“ připomíná zpěvák dětské fantazie, které měl. Do Ovocného Světozoru by si asi nemohl dojít pro zmrzlinu za vysvědčení… Letos však udělal výjimku i Jiří Hájek, spolumajitel Ovocného Světozoru, a to i přes to, že si David kvůli zmrzlině obstaral narychlo vyrobené vysvědčení s velkou pětkou.

Talentovaný, ale také rebelující žák základní školy na svou první zmrzlinu vzpomíná s nostalgií „Pamatuji si na vanilkovou točenou zmrzlinu, ke které jsem dostal kornoutek navíc. Chodil jsem do cukrárny s babičkou a vždycky jsme na chvilku ztichli a jenom lízali a vychutnávali. Mohli jsme se po ní utlouct a dodnes si pamatuji, že se na zmrzlinu stály fronty až na ulici, když bylo letní počasí,“ zavzpomínal David Kraus.

Foto: Ovocný Světozor