Nový seriál Tomáše Magnuska ČECHOVI bude mít i vlastní a velmi ´pikantní´ knihu!

Už na podzim vstoupí na obrazovky nový seriál Tomáše Magnuska Čechovi. Rodinná sága nechává nahlédnout do podnikatelské rodiny o čtyřech generacích, ala „Český Dallas“. Novou  informací je, že seriál bude mít i svou knihu. Ta však nebude přepisem děje, či příběhem, ale půjde o velmi zajímavé a pikantní záležitosti ze zákulisí natáčení i nápadu, díky kterým seriál vznikal.

Seriál Čechovi natáčel Magnusek hlavně v domě Viktorka v Babiččině údolí, kde je kromě pensionu s wellness i unikátní herecké muzeum. Nyní se režisér a scénárista spojil s nakladatelem a spisovatelem  Pavlem Mészárosem, který nedávno vydal i knihu 50 let Popelky či sbírku básní herce Petra Baťka Mezi svými rýmy a brzo vypustí do světa i knihu o Josefu Dvořákovi.

„Kniha bude vypovídat nejen o vzniku seriálu a jeho zákulisí, ale také o samotném režisérovi, dosavadních projektech i plánech. Teď na tom intenzivně pracujeme,“ potvrdil i její autor a vydavatel Pavel Mészáros z AOS Publishing.

„Mám z toho velkou radost. Co víc si scénárista a režisér může přát, než aby se seriál divákům líbil, a taky, aby se zajímali o jeho vznik. No a my jim dáme tuhle exkluzivní šanci. Tam se dozvíte věcí…,“ řekl s nadsázkou Tomáš Magnusek, který je mj. předsedou Obce spisovatelů ČR. Ve svém seriálu má sám roli, nutno podotknout, že velmi negativní.

„Když jsem Tomáše poznal, bylo mi jasné, jaká je to všestranná a kreativní osobnost, je neuvěřitelné, co doposud dokázal – a tím nemám na mysli jen jeho filmy. A jak tak odhaduji, jeho další plány jsou ještě během na dlouhou trať. Těší mě takové lidi potkávat a jejich pohled na svět a životní postoje zprostředkovávat čtenářům. V knize se například i dozvíte, že nebýt jedné slavné stavebnice, možná by Čechovi nikdy nevznikli,“ nakousl zákulisní zajímavosti Pavel Mészáros.

V Čechových hrají Libuše Švormová, Miloslav Mejzlík, Petr Batěk, Robert Cejnar, Tereza Petrášková, Bára Šťastná, Regina Rázlová, Jaroslava Obermaierová, Jan Přeučil, Eva Hrušková,  Vlastimil Harapes, Vilém Udatný, Felix Slováček, Jiří Klem, Jan Rosák,  Miroslav Hrabě, Zdeněk Rohlíček, ale třeba také Ivana Jirešovánebo Josef Zíma a řada dalších.

Už pasáž v knize z natáčení o tom, jak mistr rétoriky a herec Jan Přeučil skončil ve vířivce s prostitutkou, bude pro diváky jistě zajímavým počtením…!

„Natočením seriálu jsem si splnil jeden velký sen. Snažil jsem se nabídnout divákům něco, co vybočuje z běžných seriálových klišé, co není seriálovou ´konfekcí, která se dnes často točí podle víceméně jednotného střihu. A jsem rád, že je to seriál z českého prostředí. Že souběžně vzniká i kniha, je pro mne i pro diváka příjemné zpestření, protože jejím prostřednictvím se o seriálu doví i to, co v něm při jeho sledování nenajde. Když mi Pavel pročítal první stránky z knihy, trochu mě překvapilo, že ji pojal tak trochu i jako moji osobní zpověď – ale musím říct, že jsem byl překvapen příjemně…“´podotkl Magnusek, který začíná pracovat i na dvou dalších filmových projektech.

Kniha by měla vyjít na podzim a měla by téměř kopírovat začátek vysílání seriálu. Kdy přesně to bude, a na které stanici, se diváci včas dozvědí…

Ti, kteří se přesto chtějí dozvědět něco víc ze zákulisí seriálu i Tomáše Magnuska, mohou příští čtvrtek 13. června večer přijít do pražského Divadla Karla Hackera na Hovory W Pavla Mészárose a Jiřího Wericha Petráška, kde hosty bude právě režisér Magnusek i s herečkou Libuší Švormovou, která v Čechových hraje matku celého rodu…

Foto: seriál Čechovi/J. Hauer a AOS Publishing