Herečka Jitka Sedláčková pomáhala při porodu Jitky Čvančarové …

Pražské Divadlo Na Maninách přivítalo finalistky soutěže o nejsympatičtější zdravotní sestřičku Batist Nej sestřička 2019 v čele s ředitelem tradičního klání Davidem Novotným, který před zaplněným hledištěm vyhlásil již 11. ročník soutěže. Představil také dvanáctku finalistek, zdravotních sestřiček ze zdravotnických zařízení z celé České republiky, které se krátce představily po boku svých patronů.

Úctu k práci zdravotních sester a bratrů má také herečka Jitka Sedláčková, která přiznala, že nepatří mezi vzorné pacienty. „Nejsem zrovna ukázkový pacient. Jsem hrozný srab, proto zdravotníky obdivuji, jakou mají se mnou trpělivost.  Přesto se mezi erudovanými sestřičkami najdou takové, které umí pacientovi pořádně zatopit. Mám bohužel i tuto zkušenost. Ideální sestřička je profík s chladnou hlavou, ale zároveň bych ráda viděla sestřičku, která je dobře zaplacená a má úsměv na tváři. Smysl pro humor opravdu považuji za velmi důležitý,“ uvedla Jitka Sedláčková, která si zdravotnici zahrála také ve filmu. „Hrála jsem sestřička například v Nemocnici na kraji města. V seriálu Doktor Martin jsem, coby lékařka porodník, pomohla Jitce Čvančarové porodit její „gumové dítě“. Protože vím, že porod je pro maminku velice těžká chvilka, natáčení této scény mi nebylo vůbec příjemné.“

Odměnou a možná i omluvou pro všechny přítomné sestřičky a bratry bylo skvělé svěží představení Můžem i s mužem, kde se představila nejen Jitka Sedláčková, ale také Kaira Hrachovcová, Vanda Hybnerová a Dáša Zázvůrková.