Skvělí 4 Tenoři mají úžasné obleky od firmy Bernhardt

Vokální uskupení 4 Tenoři se předvedlo veřejnosti v nových oblecích, které si nechalo ušít ve špičkovém pánském krejčovství Bernhardt. Firma s prvorepublikovou tradicí, navazující na osvědčenou značku Oděvních závodů Prostějov, pánům zhotovila na míru nápadité smokingy, které zpravidla vidíme jen u velkých zahraničních produkcí. Jan Kříž, Pavel Vítek, Marian Vojtko, Michal Bragagnolo a hostující Bohuš Matuš si nemohli práci šikovných krejčových vynachválit.

„Oblek mám na sobě pár vteřin a cítím se v něm skvěle. Padne jako ulitý. A košile s monogramem je luxus. A to jsme tady v krejčovství Bernhardt v normálním světle, až budeme na podiu pod plnými světly, to teprve bude nádhera,“ pochvaloval si Honza Kříž, který je po návratu na české scény opravdu natěšený na vystoupení 4 Tenorů.

Nové tělo si do nového smokingu pořídil i zpěvák Marian Vojtko. Poctivou dřinou ve fitku zhubl na 98 kilo a ještě má v plánu trochu se svojí váhou zamávat. „Cvičím, ale bohužel, kila nejdou dolů tak rychle, jak by si člověk přál.“ Má zcela jasno i v tom, kdyby náhodou zhubl dle přání, jak vše zařídit, aby na něm oblek neplandal, promptně ho v Bernhardtu upraví. „Jsem překvapený, obleky pro 4 Tenory jsou nápadité, živé a to mě baví,“ s uznáním a neskrývaným obdivem pronesl Vojtko. A víte, jaký divadelní kostým má nejraději? Tak to rozhodně budete překvapení. „Miluji kostým v muzikálu Dracula, kde mám na sobě jen dlouhou košili a jsem bos. Ideální pro letní přestavení, to mi ostatní herci závidí,“ smál se Marian Vojtko.

Fantasticky se v novém obleku cítil další tenor Pavel Vítek. Sako v odstínu nebeské modré je jeho splněným snem. „Takové obleky jsem vždycky záviděl americkým hvězdám a nyní mám také takové. Sako má nádherný vzor a přitom je velmi slavnostní a zároveň štramácké,“ uvedl vyhlášený elegán Pavel Vítek.

Aby se tenor Národního divadla Michal Bragagnolo cítil v novém obleku komfortně, požadoval, aby materiál pružil a oblek byl netradiční. Jeho přání mu v krejčovství Bernhard splnili. „Jako zpěvák musím mít obleků několik. Když započítám i fraky, tak se jich mám ve skříni asi deset. Ale takto originální ještě nemám,“ zálibně si prohlížel nový smoking  Bragagnolo. Ani jemu se ale občas trapasy s oblečením nevyhýbají. „Už se mi stalo, že mi u saka rupl šev, naštěstí to bylo na zkoušce. Rychle jsem mazal domů a přivezl si jiné. Zvláštní je, že jsem se nepoučil a náhradní oblečení na vystoupení nevozím. Ale má sebou šitíčko a v případě potřeby dovedu přišít knoflík či narychlo zalátat nějaký prasklý šev. Nouze mne pár stehů naučila,“ přiznal tenor n Národního divadla.

Zpěvák Bohuš Matuš bývá hostem na vystoupeních vokální skupiny 4 Tenoři. I když má smoking teprve ve výrobě, na předvádění svých kolegů nemohl chybět. „Jsem rád, že mne producent 4 Tenorů Janis Sidovský oslovil k této prestižní spolupráci. Už jsem vystupoval na koncertě 4 Tenorů v Pardubicích a opravdu to mělo úspěch. Takže děkuji za příležitost. Můj oblek bude černý, aby mi ladil s černým šátkem, který nosím. Přišel jsem na měření později, proto oblek nemám ještě ušitý, ale moc se na něj těším,“ vysvětlil Bohuš Matuš proč, jako jediný ještě nezkouší.  

S novou kolekcí obleků pro 4 Tenory byla spokojená i Marie Kadlecová, kreativní ředitelka firmy Bernhardt. „Je to pro firmu Bernhardt velká čest obléknout 4 Tenory. Vždyť tato vokální skupina koncertuje po celých Čechách a naše obleky uvidí celá republika. Jsem ráda, že jsme ušili obleky, které jsou exkluzivní jak vzhledem, tak i materiálem a 4 Tenoři se v nich cítí komfortně,“ potvrdila Marie Kadlecová.

Poprvé se 4 Tenoři v atraktivních oblecích od firmy Bernhardt objevili 21. června v Hudebním divadle Karlín, kde jsou hosty narozeninového koncertu Heleny Vondráčkové.