Ollie Roučková je nejrychlejší Šnečice

Různorodý terén, extrémní překážky a triáda závodů. Tedy tohle všechno byl Šnek race, který se běžel již po páté na Severu Čech ve městě Chřibská. Šnek race je jeden z TOP překážkových závodů, který si rychle získal oblibu mezi místními, ale také ze širokého okolí. Na závody se přihlásila i Dakarská závodnice Ollie Roučková,  která se na Šnek race ráda vrací. „Mého prvního Šneka jsem běžela poprvé v minulém roce, kdy jsem startovné dostala jako Vánoční dárek od mojí ségry. Tehdy jsem doběhla pátá," prozradila Ollie. Letošní ročník sebou přinesl premiérově noční závod a ještě k tomu si své síly mohli všichni poměřit jak v jednotlivých závodech, tak i v součtu všech tří závodů.

„Ve čtvrtek ráno jsem si nešťastně zablokovala záda, ještě v pátek to nevypadalo, že budu moct startovat. Chtěla jsem si otestovat kam, až budu moct zajít s bolestí, a kousla se. V prvním startu jsem se doslova trápila. První dvě překážky mi nevyšly, a já tak musela do trestu v podobě angličáků. Nakonec jsem si i přes to všechno trápení vyběhla 3. místo v kategorii žen a na holky ztrácela něco okolo 2 minut," mračila se  Ollie.

V součtu absolvování všech tří závodů si ti nejlepší vyzkoušeli, jaké to je překonat 5 km dlouhou trať, jen chvilku zregenerovat a večer vyběhnout s čelovkou na hlavě do 2 km dlouhého závodu plného překážek, pár hodin se vyspat a ráno opět do startovních bloků, ale v opačném gardu oproti sobotnímu dennímu závodu. 

Noční závod sebou přinesl zvrat, a Olie nic nenechala náhodě. „Sprint v podobě 2 km, plno překážek ještě k tomu v noci. Na to jsem ještě nikdy netrénovala a po pravdě jsem si nedávala moc šancí. Do nočního závodu jsem dala všechno, oproti dennímu startu se mi běželo lehce. Chtěla jsem nahnat nějakou tu vteřinku na holky přede mnou. To se mi povedlo, z čeho jsme měla velkou radost. Jen pak usněte naadrenalinová ve 2 ráno a vstávejte v 7," usmívá se Duklačka.

Konec dobrý, všechno dobré! Ollie Roučková v součtu všech tří závodů porazila Loubovou Gabrielu o 4 minuty, a tak si nad hlavu vyzdvihla zlatého Šneka. „Je vidět, že se Šnek race posouvá mílovými kroky, a mnohé zvučnější závodní série by se od kluků mohli všichni učit. Překážky jsou každý rok propracovanější, organizátoři přesně vědí, co kdo má dělat, tak se nestává, že by závodník nevěděl, co má dělat. Hlavně se mi líbila nápaditost překážek a využití místních zdrojů, jako jsou bagry, na kterých byly zavěšené překážky, nebo koloběžky z Tokáně a tak. Navíc teda musím vyzdvihnout ceny, které vyhrávala první trojka. Teď mám doma lezecký kůl na trénování, nikdy by mě nenapadlo, že bych si jej objednala a teď jsem ráda, že ho mám. Šneka doporučuji všem, kteří si rádi zazávodí," dodává Ollie Roučková.