Voříšková a Hádek natáčí 3Bobule. Postránecký k nim mnohokrát promluví…

a Občanské plovárně v Praze začalo natáčení volného pokračování letní komedie 3Bobule z prostředí prosluněných moravských vinic. Scénou vyhlašování vinařských cen se před kameru vracejí postavy v podání Kryštofa Hádka, Terezy Voříškové, Lukáše Langmajera či Miroslava Táborského.

Děj je zasazen mezi pálavské vinaře se vším dobrým i špatným, co k tomu patří… Honza (Kryštof Hádek) a Klára (těhotná Tereza Voříšková) se stali majiteli vinařství a rodiči rozpustilých dvojčat. Jenže všední starosti dokáží být občas úmorné, takže v manželství jim to právě teď moc neklape. Navíc nastává vinobraní.

Honza s Klárou mají problémů nad hlavu. Řeší nejen ty v manželství, ale také krádeže na vinicích. Klára navíc bojuje s předsudky okolí, které nevěří, že mladá žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký). Ještěže ten ji provází jadrně vtipnými a moudrými radami coby na slovo vzatý vinařský i životní guru.

Honza se po letech setkává s neodolatelným kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se s nadšením hrne na návštěvu, aby údajně pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Přitom se Honzovi zapomene zmínit, že vlastně prchá před dluhy, které nasekal, a že svého pubertálního syna, který přijíždí s ním, tak trochu unesl.

Jirkova přítomnost dokáže spolehlivě vnést do života všech okolo vítaný i nevítaný rozruch. S věřiteli a policíí v zádech, za pomoci starých známých sousedů Kozderky (Miroslav Táborský) a Františka (Marian Roden) začíná série komických omylů a nedorozumění.

Třetí pokračování kultovní komedie napsali Matěj Podzimek (Dukla 61, Metanol, Ulice, Ohnivé kuře) a Tomáš Vávra (Modrý kód, Vyšehrad, Ulice), režie se ujal Martin Kopp (Bajkeři, Vyšehrad, Tátové na tahu, Ohnivé kuře, Vinaři, Ulice). Hudbu k filmu skládá Jan P. Muchow. Za komedií z vinařského prostředí stojí opět producent Tomáš Vican, který kromě filmů Bobule (2008) a 2Bobule (2009) produkoval také snímek Bajkeři (2017), dvě série seriálu Vinaři (2014-2015), a koprodukoval filmy Lidice (2011) a Martin a Venuše (2013).

Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech 800 tisíc diváků a televize Nova je oba pravidelně opakuje také na svých obrazovkách. Film bude mít premiéru 12. března 2020 a do kin jej uvede společnost Bioscop.

 Zdroj, foto: Bioscop