Padla poslední klapka filmu 3Bobule

Natáčení komedie ze známého vinařského prostředí začalo v první polovině července sice překvapivě v Praze, ale po třech natáčecích dnech se filmaři přesunuli na jižní Moravu, kde s přestávkami pracovali do poloviny srpna. Stejně jako v předešlých dvou filmech se děj točí kolem Terezy Ramby, Kryštofa Hádka, Lukáše Langmajera a Miroslava Táborského. Do kin přijdou 3Bobule 12. března 2020.

„Jsem s natočeným materiálem spokojený. Často jsem po natáčení napjatý, někdy až nervózní, ale teď se do střižny opravdu těším,“ svěřil se poslední natáčecí den režisér Martin Kopp. Komedie z moravských vinic, jejíž hrdinové už jsou přece jen o více jak 10 let starší a řeší i „dospělé“ problémy jako chod vinařství, rodinu a vlastní vztah, představí divákům vedle Mikulova také Moravskou Novou Ves, Klentnici, Sedlec, Bulhary, Strachotín, Dolní Věstonice, Pavlov nebo Zaječí.

„Bylo to moc hezké a všichni se o mě krásně starali, protože to pro mě bylo náročnější. Točili jsme ve vinohradech, kde bylo i 40 stupňů, ale omdlívali jiní, já naštěstí ne,“ prozradila Tereza Ramba, která natáčela svoji roli Kláry už ve vyšším stupeni těhotenství. Jejím parťákem byl na place opět Kryštof Hádek. „Mám z toho taky dobrý pocit. Sice se tady pořád musíte vyhýbat nabídkám na košt, ale jinak to bylo v pohodě,“ smál se po natáčení filmový Honza.

„Já jsem si z těch tří dílů tenhle užil nejvíc. Možná i proto, že už trochu víc rozumím tomu, co tady dělám,“ vysvětlil spokojený Lukáš Langmajer jako lehkovážný Jirka. „Člověk má pocit, že se vrací po letech za příbuznými. Docela mě vyděsilo, když jsme se na začátku natáčení s kolegy dopočítali, že od dvojky je to už deset let! Vůbec by mě nenapadlo, že to tak uteklo,“ dodal filmový kouzelník s víny Kozderka, kterého hraje Miroslav Táborský.

V nové roli Mira se ve filmu představí slovenský herec Braňo Deák a v roli Humpla Michal Isteník. Diváci se mohou těšit také opět na Mariána Rodena a Radima Nováka, nově na Lumíru Přichystalovou, Tomáše Měcháčka a v dětských rolích uvidí Šimona Klacla, Annu Krejčířovou a Prokopa Zacha. V menších rolích se objeví mnoho špičkových herců, v čele s Karlem Rodenem. Ve filmu zazní v několika obrazech hlas zesnulého Václava Postráneckého, jemuž je film věnován, který v předchozích dílech ztvárnil otce Kláry (Terezy Ramby).  

Třetí pokračování kultovní komedie napsali Matěj Podzimek (Dukla 61, Metanol, Ulice, Ohnivé kuře) a Tomáš Vávra (Modrý kód, Vyšehrad, Ulice), režie se ujal Martin Kopp (Bajkeři, Vyšehrad, Tátové na tahu, Ohnivé kuře, Vinaři, Ulice). Hudbu k filmu skládá Jan P. Muchow. Za komedií z vinařského prostředí stojí opět producent a vinař Tomáš Vican, který kromě filmů Bobule (2008) a 2Bobule (2009) produkoval také snímek Bajkeři (2017), dvě série seriálu Vinaři (2014-2015), a koprodukoval filmy Lidice (2011) a Martin a Venuše (2013).

Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech 800 tisíc diváků a televize Nova je oba pravidelně opakuje také na svých obrazovkách. Film bude mít premiéru 12. března 2020 a do kin jej uvede společnost Bioscop.

Synopse

Po mnoha sklizních… Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce…