Mahulena Bočanová přišla díky rodinnému mazlíkovi o výplatu

Centrální park Lužiny patřil disciplinovaným milovníkům pejsků i jejich čtyřnohým svěřencům, konal se tam totiž tradiční Psí den s Prahou 13. Akci podpořila celá řada známých osobností, mezi kterými nechyběla ani zkušená pejskařka Mahulena Bočanová, ale její chovatelské začátky nebyly úplně jednoduché. Bulteriér Umbro je roky součástí rodiny a život bez něj si herečka a moderátorka dnes už nedokáže představit. Život bez čtyřnohého mazlíka považuje za neúplný. 

„On mi rozumí všechno, běžně spolu mluvíme a já rozumím, co mi říká přes jeho oči, takže si povídáme zcela běžně," říká o svém pejskovi. Umbro budí respekt a dokáže svou smečku ochránit. „Dvakrát u nás přelezl někdo přes plot a on ho srovnal v pár vteřinách. Nebojím se s ním spát i při otevřených verandách, nikdy nezklame. Je to kámoš." Aby té chvály nebylo moc, tak se Bočanová svěřila i s jeho největším průšvihem. „Sežral mi 20 000 korun. Bohužel i dobře natrávil," prozradila na svého čtyřnohého kámoše Mahulena Bočanová.

Stále oblíbenější Psí den s Prahou 13 má rok od roku stále více návštěvníků i díky známým tvářím a více psů z útulků má větší naději na adopci, ti kteří tolik štěstí nemají, mají však větší šanci na důstojný život v nich. Azyly totiž podpořili návštěvníci, kteří jim po celý den přinášeli hmotné dary, na stáncích kupovali výrobky z dílen útulků. Další finanční podporu přinesla velkolepá tombola, ve které návštěvníci vyhráli hodnotné ceny od partnerů Psího dne.

Foto: Psí den s Prahou 13, Lenka Žáčková