Pro některé je nezištná pomoc samozřejmostí

Už jste přemýšleli, jaký kalendář si letos pořídíte? Proč se nerozhodnout pro kalendář neziskové organizace, má to totiž smysl. Kdo bude mít pro rok 2020 nejkreativnější kalendář? Realizátoři těchto projektů chrlí jeden zajímavý nápad za druhým. My jen můžeme potvrdit, že je nač se těšit a dodáváme, že ti, kteří nezištně pomáhají, si zaslouží uznání, pokud propůjčí svoji tvář a věnují svůj čas charitě!  

Spolek ALSA, z. s. získal pro své focení celou řadu známých osobností. Focení se zúčastnila například Daniela Peštová, ale také Patricie Pagáčová Solaříková, Jana Plodková, David Kraus, Taťjana Medvecká, Peter a Kateřina Pechovi, David Kraus, Linda Bartošová, Berenika Kohoutová, Daniela Písařovicová, Pavel Batěk, Thom Artway, David Svoboda a David Deyl. Za fotoaparát se postavila zkušená profesionálka Tereza z Davle, jejíž bezprostřednost a přístup si pochvaloval snad každý.

V kalendáři se musela na poslední chvíli dodatečně opravovat jména, protože kromě Patricie Pagáčové, která se vdávala v létě, si začátkem září řekli své ano také Peter a Kateřina Pechovi. Ti se společně s Patricií a Thomem Artwayem přišli podívat, jak se kalendář tiskne v CEWE FOTOLAB. „Dlouhodobě pomáháme napřímo nebo přes vybrané a námi prověřené organizace lidem, kteří nějakou formu pomoci opravdu potřebují. ALSA patří mezi nejnovější charitativní organizace, se kterými spolupracujeme, a má naší 100% důvěru, že se peníze získané díky naší pomoci, tiskem ALSA kalendáře, dostanou až ke konkrétním lidem,“ řekl předseda představenstva společnosti Ing. Pavel Schreiber.

A jak se novomanželům žije po svatbě? „Máme se oba velmi pracovně, pro oba je podzim ve znamení práce. Ale pořád ve mně doznívá ten krásný pocit ze svatby, byl to kouzelný den. Nyní si užívám prstýnku na ruce, ale musím si dávat velký pozor, abych ho po zkouškách v divadle někde nezapomněl,“ řekl Peter Pecha a Kateřina dodává: „Nijak nepociťuji, že by se krom příjmení pro mě něco změnilo. Rádi se máme pořád stejně, možná ještě víc.“

Pracovní tempo v tomto ročním období je bouřlivé i pro Patricii Pagáčovou. „Daří se mi moc dobře, dokončila jsem zrovna svůj psí kalendář, už se zase rozjela divadelní sezóna a brzy nastupuji do jednoho seriálu, na což se moc těším,“ prozrazuje novomanželka.

Výtěžek z prodeje bude věnován osobám, které trpí nevyléčitelnou chorobou ALS. Křest kalendáře proběhne 3. října na benefičním koncertě, kam jsou všichni zájemci srdečně zváni.