Puzzlemánie s andělskou družinou se rozběhne už na začátku listopadu

A je to tady 9. listopadu 2019 odstartuje v Obchodním centrum Europark již 11. ročník Puzzlemánie, kterou zahájí Andrea Verešová se svojí družinou andílků. Každý, kdo přijde skládat puzzle, pomůže dětem z Komunitního centra Motýlek.

Puzzlemánie je tradiční akce pro přeborníky i naprosté začátečníky ve skládání puzzle na čas. Naprosto skvělé je, že se do této jedinečné soutěže se opakovaně zapojují celé rodiny nejen z Prahy a Středočeského kraje, ale i ze vzdálenějších míst České republiky. Do historie této skvělé akce je pro vždy zapsaný nejmladší účastník, kterému byli pouhé dva roky a nejstaršímu bylo dvaadevadesát, který tvořil tým se svým vnukem a pravnučkou. Soutěží se v pěti kategoriích od jednotlivců přes tříčlenné týmy až po speciální kategorii, kde se vždy velmi aktivně zapojí osoby se zdravotním znevýhodněním.

Důležitou informací je také to, že patroni Andrea Verešová a Miroslav Šimůnek pokřtí knihu „Andílci, pohádky z obláčků“ autorky Lucie Stehlíkové, ale aby kniha mohla vyjít, musí ujít ještě kus cesty. Musí totiž nejdříve získat podporu crowdfundingovou akcí na HitHitu. Z prodeje této knihy budou následně podpořeny projekty určené dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí, které má pod svými křídly Komunitní centrum Motýlek. „Tyto děti nemají možnost si zaplatit kroužky. My je vzděláváme, připravujeme na vstup do školky i do školy. Terénní pracovnice také třeba objevily rodinu, kde si děti hrály pouze s ovladačem od televize, a to bylo vše, co měly… Žádné knížky, žádné hračky,“ potvrdila Mgr. Erika Vosáhlová ze Sdružení na pomoc dětem s handicapy, z.ú., jaké až může být situace v některých rodinách. Z každé prodané knihy jdou peníze Motýlku.

Kromě skládání puzzle na čas čekají účastníky miniturnaje, podlahové skládání, deskové hry a puzzle od Dino Toys, ale bude probíhat i soutěž o nejkrásnějšího andílka. Toho bude možné namalovat na vozy, které přistaví do prostoru Europarku  Pežoťák, týden před samotnou Puzzlemánií. Účastníci budou své výtvory fotit a postovat na FB Puzzlemánie. Porota vybere vítěze, který pak si bude moci celý týden užívat skvělého zapůjčeného vozu.

Sběratelé podpisů se mohou těšit na autogramiádu Andrey Verešové a Miroslava Šimůnka.

Když věci a nápady dobře zapadnou, můžete složit i složité puzzle…