Suchý a Martinová coby gratulanti k výročí Fine Gospel Time Zuzany Stirské

Spojit oslavu pracovního a osobního výročí tak, aby byla spokojenost jak na straně oslavence, tak i gratulantů, se podařilo čerstvě pětašedesátileté zpěvačce s úžasným hlasem Zuzaně Stirské. Založení jejího souboru Fine Gospel Time se totiž datuje k jejím narozeninám, a tak výročí obého slaví ve stejný den. Na jubilejním galakoncertu k 20. výročí vzniku prvního gospelového souboru u nás „Fine Gospel Time“ se tedy zároveň sešli i přátelé Zuzany Stirské, kteří jí přišli popřát k jejím půlkulatým narozeninám. Někteří se tak stali součástí osobitého koncertu, jiní zasedli mezi publikum, nechali se bavit a s přáním se objevili na pódiu až krátce před koncem galakoncertu.

„Zuzanu jsem potkala na úplném začátku své kariéry“, prozradila oblíbená country zpěvačka Věra Martinová, která si pak na pódiu se Stirskou zazpívala jeden ze svých hitů Pane náš. „Ona byla v porotě soutěže, kde jsem odstartovala svou hudební dráhu.“ To Jiří Suchý poznal Stirskou coby mladinkou (devítiletou) talentovanou zpěvačku a nabídl jí angažmá v divadle Semafor. O mnoho let později si zazpíval také s jejím dcerami. Když se pak, v rámci galakoncertu, společně sešli na pódiu divadla Hybernia, bylo všem jasné, že „rodinnou“ písničku „Sluníčko, sluníčko“ uslyší publikum v této nevídané formaci.

Do posledního místa zaplněné divadlo si poslechlo (a zároveň zazpívalo) jak semaforské písničky, tak i evergreeny a gospelové skladby. Zatímco si mnozí gratulanti přišli s oslavenkyní a jejím souborem zazpívat, někteří vnesli do programu humor a nadsázku. Jako například Zbygniev Czendlik, Karel Vágner nebo imitátor Petr Jablonský. Atmosféru koncertu povznesl symfonický orchestr Fine Time pod vedením Jakuba Přibyla.

„Mám obrovskou radost, že se koncert povedl a lidi odcházeli spokojení“, svěřila se dojatá Zuzana Stirská. „Hodně lidí na mě čekalo po skončení u pódia a děkovalo mi. To mě úplně dostalo. Zpívám pro radost sobě a všem, kteří na naše koncerty chodí, ale tolik uznání mě opravdu zaskočilo“, přiznala se slzami v očích oslavenkyně, kterou v nadcházejících měsících čekají vánoční koncerty.

Zdroj: Helena Váňová production/redakčně neupravováno

Foto: Felix Pašek, Petr Bureš