Tokhi a Pavel Šporcl na jednom pódiu? Čeká vás nevšední zážitek!

Houslový virtuos Pavel Šporcl a bubeník Tokhi svojí crew Groove Army je možná netradiční spojení, ale rozhodně vám společně nabídnou nevšední zážitek. Ojedinělý koncert se koná v pražském Lucerna Music Baru v pondělí 25. listopadu. 2019.

Projekt Royal Squad vznikl před léty a nyní válcuje českou hudební scénu. Přední český bubeník Tokhi se svojí crew Groove Army tvrdě pracuje na cestě k vrcholu. Není to však jen o hodinách aktivních zkoušek, ale také o sebevzdělávání, ale také o disciplíně a odpovědnosti. Letošní rok byl pro kapelu plný velkých vystoupení a festivalů. Sezónu tak uzavřou jak jinak než koncertem v Lucerna Music Baru. O tom, že byste si tuto show neměli nechat ujít, svědčí nejen fakt, že vloni se kapele podařilo Lucernu naplnit, i přesto že ojedinělý hudebně audiovizuální projekt za sebou měl teprve první sezónu, ale hlavně ten fakt, že letos přijal pozvání houslový virtuos Pavel Šporcl, který si s kapelou zahraje několik skladeb.  

Spojení těchto dvou velkých hudebníků není náhodné. Tokhi hrál kdysi ve Šporclově hudebním programu Sporcelain jako perkusista. „Byla to pro mě ohromná zkušenost, naplněné sály, skvělí lidé v kapele i okolo, moc mě to bavilo. Hodně jsme si sedli a potkáváme se různě doteď, jsme v kontaktu často, jsme kamarádi. Jsem moc rád, že na naši nabídku kývnul, moc se těšíme,“ popisuje setkání s virtuosem Tokhi a dodává: „Když jsem přemýšlel, koho k nám na letošní koncert pozvat jako hosta, došlo mi, že některé skladby z desky a tour Sporcelain nejsou dynamikou a aranží tak moc odlišné, přišlo mi to jako přirozené spojení, Pavel souhlasil.“

Pavel Šporcl přiznává, že o podobném spojení přemýšlel už dlouho, jen společné plány s Tokhim hatily jeho pracovní závazky, protože jeho diář je opravdu našlapaný. „Tentokrát jsme společný termín našli, tak se na koncert těším,“ raduje se houslista.

Spojit bubny a housle mohlo by se zdát poněkud troufalé. O úspěchu však Šporcl nepochybuje. „Sám jsem na to zvědavý, bude to spojení velmi netradiční. Musíme na tom hodně zapracovat, tak aby hudba zněla přirozeně, a přitom byla překvapující. Hledáme proto skladby, které se nám pro toto spojení zdají vhodné. Určitě použijeme něco ze Sporcelainu, ale také skladby Groove Army. Bude to nepochybně pecka,“ láká na koncert ikona české hudební scény.

Projekt Royal Squad je něco, co diváky skutečně rozpumpuje. Je to unikátní show nejen po hudební, ale také po audiovizuální stránce. Přijďte se o tom sami přesvědčit! Vstupenky jsou v prodeji na:  Lucerna Music Bar

„Věříme, že v Lucerně vytvoříme ještě bouřlivější atmosféru, než tomu bylo loni, při úžasném křtu desky Enter the G.A.R.S.,“ zve na koncert Tokhi.

Lucerna Music Baru 2018

Pavel Šporcl a Tokhi – Sporcelain 2012