Jakub Kohák miluje vítězné poháry a medaile!

Na festival Life! do Brna zavítal všestranný herec a režisér Jakub Kohák. Zapojil se již před několika lety, ale jako ambasador tanečního rekordu I když už jednou se zapojil do překonávání tanečního rekordu, ale nezažil tehdy tu skvělou atmosféru, ta ho přímo pohltila. Ochotně se s dětmi fotil,  rozdával autogramy i úsměvy. Přiznal se však, že  nic moc zkoušet asi nebude, a tak trochu se vymlouval na to, že je ještě rozespalý, ale věřte mu to...

Skočí do peřiny z 12 metrů nebo neskočí? „To je poměrně, tak jako náročné. Myslím si, že překonat se a skočit to, by nebylo tak špatné, i když si myslím, že nenajdu odvahu a kuráž. Přeci jenom je to strašně vysoko. Ono se to nezdá, ale..,“ s respektem pronesl Kohák. Zahanbit se prý od svých kolegů nenechá. Hrál dříve basketbal, tak věří, že se letos na festivalu Life! blýskne třeba svým „ostrostřelectvím“.

Své syny by chtěl vést k celkovému pohybu, ke sportu, který si sami vyberou. „Důležité je, aby rádi běhali, skákali a dováděli. Nebudu je k ničemu nutit, oni si to musí vybrat sami. Já jim ty sporty můžu předvést, a tak nějak je na to přivést, ale oni si tu lásku k tomu musí získat sami. Musí je to bavit, protože kdybych já je k tomu potom nutil, tak by to nemělo smysl,“ potvrdil Kohák, který obsáhne téměř vše, ale jaký sport ho baví nejvíce, čemu se věnuje nejraději? „Mě baví obecně pohyb a vítězství - zvedání pohárů nad hlavu, přebírání medailí a následné oslavy, ty jsou nejkrásnější,“ odpověděl sérií talentů obdařený Kohák.

A jak se dívá na současnou dobu? Jsou děti dostatečně motivovány ke sportu, k pohybu? „Já si myslím, že každá doba má svoje. Zažívá ohromný rozvoj techniky a podobných virtuálních odvětví, je to velký BUM, co se týká především her a herních konzolí. Já si myslím, že jsem už ta starší generace a je potřeba tomu čelit, protože pohyb je potřeba a ničím se nenahradí, protože to sezení u počítačových her nebo u sociálních sítí se projeví dřív nebo později na zdraví. Jde jenom prostě o to nabízet dětem tu alternativu, že se může sportovat i fyzicky a dát třeba i nějaké limity, jako třeba budeš 2 hodiny denně u počítače a pak budeš dělat to a to,“ míní zcela odpovědně otec dvou synů.

Festival Life! obsahuje sekce SPORT Life!, DANCE Life!, IN-JOY Life!, BIKE Life!, který se vrací na výstaviště i s elektrokoly, které zabírají polovinu pavilonu. Najdete zde i testovací dráhu pro elektrokoloběžky a samozřejmě i elektrokola. V Game Hall si návštěvníci vyzkouší nejnovější herní tituly a mohou fandit u nejvyšší české soutěže v počítačových a mobilních hrách. Pro rodiny s dětmi je připravena gigantická Family Hall. Ve fitness zóně v pavilonu A získá každý skvělé tipy pro lepší kondici, zdraví a hubnutí.

Žhavou novinkou je Datart Life!, návštěvníky jistě potěší, že bude možné si na místě vyzkoušet elektroniku a bonusem je sleva ve výši 20%. Během festivalu Life! 2019 budou probíhat sportovní soutěže a závody a besedy se sportovci.