Kristýna Janáčková si herectví navzdory rodičů prosadila

Jedna z nejmenších českých hereček Kristýna Janáčková se jen tak nevzdává. Rodačka ze Vsetína měla tak trochu narýsováno, jak by se měl jedou odvíjet její profesí život. Tatínek je gynekolog a primář onkologie a maminka pracuje jako porodní asistentka. Navíc na základní škole byla premiantkou, a tak vše nasvědčovalo tomu, že i ona jednou oblékne bílý plášť.

Po základní škole nastoupila na gymnázium, to ji příliš nebavilo, ale nadchlo ji divadlo. Rodiče ji zrazovali, protože nevěřili, že se herectvím uživí. Navštěvovala dramatický soubor a semináře a věřila, že se jednou stane herečkou. Intenzivně se začala připravovat na DAMU na alternativní a loutkové divadlo, ale nezadařilo se. Nevzdala se a začala hostovat ve zlínském divadle, po čase zamířila do Prahy.

Po několika epizodních rolích byla půvabná Kristýna Janáčková obsazená do seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hrála trochu problematickou sestřičku Tichou. Díky této roli se dostala do povědomí mnoha fanoušků. Za poslední dva roky si zahrála v deseti seriálech a její profese ji rozhodně navzdory přesvědčení rodičů uživí.