Nenechte si ujít filmové drama podle skutečné události MŮJ PŘÍBĚH?

Život je někdy jeden velký paradox. Začátkem roku vstoupil do kin dramatický snímek Můj příběh, který byl natočen podle skutečné události a v němž exceluje řada skvělých herců, především Vlastina Svátková a Saša Rašilov. Ukazuje, jak se na první pohled velká a osudová láska může změnit v nenávist, krutost a boj o holý život.

Šokující jsou však skutečnosti, jak tyran, kterého Saša Rašilov skvěle ztvárňuje, opravdu dopadl. Že za svůj ohavný čin, jehož se dopustil na psychicky i fyzicky deptané a týrané ženě, v podstatě nedostal trest, o kterém by se dalo říci, že je spravedlivý!

„Jak ten náš filmový ´hrdina´, tak ani ten skutečný nebyl fakticky nijak zvlášť potrestán. Ten skutečný, pokud je mi známo, odešel od soudu jen s podmínkou a nějakým placením odškodného. Ten náš filmový si odnesl pořádnou krvavou nakládačku, ale žádné vězení, jak by se očekávalo. Náš snímek má za cíl upozornit na téma domácího násilí, které je kolem nás, a na to, aby se nepřehlíželo. Kdyby film pomohl jen několika ženám, které se rozhodnou už to dál nesnášet, pak splní svou misi,“ říká Libor Adam, autor scénáře, pro něhož Můj příběh byl také režisérským debutem.

Krásná baletka Elizabeth se zamilovala do dirigenta Jana Horského. Pro osudovou lásku se vzdala se své kariéry, ale postupně zažívá v příběhu kruté chvíle! Vše vyvrcholí, když ji tyran chrstne pánev s rozpáleným olejem do obličeje, když smaží řízky. Elizabeth přijmou na ARO a bojuje o život! Opařeniny olejem jsou totiž daleko horší než třeba vodou, protože může být rozpálený třeba na 200 stupňů Celsia a má mnohem tragičtější následky…

I když se nakonec vše relativně v dobré obrátí a šrámy na těle pomohou zahladit šikovní plastičtí chirurgové, šrámy na duši jen částečně. A Horský? Ten se snaží, aby se k němu jeho žena, kterou doslova k smrti miluje, vrátila…

Zlo nikdy nespí, psychopati, jakého skvěle ztvárňuje právě Saša Rašilov, jsou velmi nebezpeční. Ženy si nemají nechat vše líbit, a pokud zaznamenají první signály týrání, měly by včas ze vztahu odejít…

„Kdokoliv film viděl, řekl, že v takovéto roli a skvěle zahrané, ještě Sašu Rašilova neviděl,“ podotkla i spolurežisérka filmu Hana Hendrychová. „Manželství dvou umělců bývá plné harmonie, vzájemné inspirace, lásky a souznění,“ Ale… někdy….,“ naznačuje sám Saša Rašilov a zve všechny do kina.

Milovníky filmových efektů bezesporu zajímá, jak právě extrémně dramatická scéna s opařenou hlavní představitelkou vznikala. V reálu scéna trvala 30 vteřin, ale maska se tvořila tři hodiny.

„Celého toho nesmírně uvěřitelného efektu jsme docílili obyčejnou kolou a práškem v pánvi. Splnilo to to, co mělo, aby tomu divák věřil, byl zděšený a pochopil, že tohle se opravdu může stát,“ říká Adam.

Kromě toho, že snímek je strhující svým výkonem, hereckým obsazením, maskami, je také mimořádný i tím, v jak krátké době vznikl. „Od chvíle, kdy jsem si přečetl knihu, až do natočení a vstup do kina uplynulo něco málo přes rok. To není u nás tak běžné a jsem rád, že se nám to vše povedlo,“ dodal Libor Adam.

Ústřední píseň natočila Zlatá slavice Lucie Bílá.

Producenti filmu nyní také vedou jednání o vstupu na televizní obrazovky. Nyní už je jasné, že v příštím roce jej diváci uvidí na obrazovkách...

FOTO: Film Můj příběh