Skutečně šije celé Česko, známé osobnosti nevyjímaje

Nejen umělci, ale i maminky, třeba jako je Katka Schejbalová z Plzeňska, které zůstaly doma s dětma se dali do šití tolik potřebných roušek. Koho by napadlo, že právě roušky se stanou tak jedním z nejžádanějších artiklů měsíce března. A pozor nešijí se jen tak obyčejné, jsou barevné s obrázky, ale třeba i z prezidentského ložního prádla, do kterých se pustila Dagmar Havlová. „Rozhodly jsme se pomoci zdravotníkům v nemocnicích a hospicech. U mé divadelní garderobky Ivetky pro ně šijeme roušky s pár přáteli,“ prozradila na sociální síti Facebook oblíbená herečka a bývalá první dáma. V příspěvku na instagramu prozradila, že šije roušky i z vyřazeného povlečení z doby, kdy stála po boku prezidenta České republiky Václava Havla.

Do šití se ve své vile pustila i mnohonásobná zlatá slavice Lucie Bílá, která se kdysi v oboru vyučila: „A pak že se mi nebude má profese švadlenky hodit,“ pronáší ve svém videu s úsměvem na rtech. Pustila se do roušek pro kladenskou nemocnici a chystá jich pořádný balík, prozradila ve svém videu.

Do šití roušek se pustila i Technická univerzita v Liberci právě. Univerzita je prý schopná vyprodukovat 4,5 metrů speciálního nanomateriálu za jednu minutu, ze kterého roušky vyrábějí všichni, kdo mají stroj či se umí chopit jehly.

Foto: Facebook/Instagram D. Havlové, L. Bílé, Technická univerzita v Liberci