Změna jídelníčku je u většiny žen cestou k pohodovému klimakteriu

Většina žen může pozitivně ovlivnit průběh svého klimakteria, i když genetika hraje svoji významnou roli. Kromě pohybu má na nepříjemné projevy menopauzy vliv i jídelníček. Žádná žena by tedy neměla podceňovat složení své stravy především kvůli zvýšenému riziku osteoporózy. Je nutné se zaměřit především na doplňování vápníku a pravidelně konzumovat mléčné výrobky, ať už to jsou jogurty, sýry či další potraviny bohaté na vápník, jako jsou třeba špenátové či kapustové listy, fíky, papáju či pomeranče. Opomenout nesmíme ani vitamín D, který vstřebávání vápníku v lidském těle podporuje.

Návaly horka, nadýmaní, pocení – to je jen zlomek obtíží, které může v průběhu menopauzy ženy potrápit. Jsou tu bohužel i vážnější příznaky související s přechodem, které mohou vést k závažným zdravotním potížím. Věděli jste, že jako prevence kardiovaskulárních onemocnění v čase klimakteria výrazně zvyšuje konzumace ovoce a zeleniny, ale i rostlinných bílkovin, které se nachází v luštěninách, celozrnném pečivu či ořechách a semínkách? Velmi vhodné jsou též mořské plody a avokádo obsahující zdravé tuky pomáhající snížit cholesterol.

Od méně závažných, ale zato velmi nepříjemných příznaků menopauzy si můžete jednoduše ulevit bylinkami. Užívání bylinných doplňků stravy je velmi oblíbeným řešením: je účinné a navíc přírodní. I takový je preparát GS Merilin Harmony, obsahující klinicky ověřenou kombinaci ploštičníku hroznatého a třezalky tečkované, který vám uleví jak od návalů horka a pocení, tak i psychických obtíží spojených s klimakteriem. Navíc je obohacen o vápník a vitamín D, látek podstatných pro zdraví vašich kostí.

GS Merilin

3měsíční kúra (90 tablet)

Orientační cena: 526 Kč

Dávkování: 1x denně jedna tableta

Účinné látky: Ploštičník hroznatý, třezalka tečkovaná, cimicifuga racemosa, vápník, vitamin D3

Efekt lze očekávat nejdříve po 4-6 týdnech užívání

Více informací naleznete na: www.merilin.cz