Berenika Kohoutová nemůže dočkat pořádného zápřahu v práci

Herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová vyrazila i se svou čtyřměsíční dcerou Lolou do holešovického ateliéru na focení charitativního kalendáře. Rozhodla se takto podpořit spolek ALSA, který se stará o pacienty s amyotrofickou laterární sklerózou. Bereniku s dcerkou přivítala známá česká fotografka Alžběta Jungrová se svým týmem a Berenika jen zářila.

Berenika Kohoutová na focení způsobila malé pozdvižení. Dorazila na něj totiž s dcerou Lolou, která se jí narodila 14. února, tedy letos na sv. Valentýna. Přestože Lole je jen něco přes čtrnáct týdnů, Berenika se jí nebála vzít s sebou do města. „Časová organizace je o něco těžší, ale nesmím nad tím vůbec přemýšlet, protože to bych nemohla nikam. Zkrátka vše naházím do auta, Lolu zapnu do sedačky a doufám, že se v cílové destinaci probudí v dobrém rozmaru,“ smála se novopečená maminka Berenika Kohoutová.

Pro půvabnou umělkyni nucené zpomalení každodenního shonu přišlo v pravou chvíli. „Skoro se stydím přiznat, jak mi karanténa přišla vhod. Před nouzovým stavem jsme se stihli i přestěhovat, takže vše dopadlo pozitivně. Nové bydlení je splněný sen. Dům, zahrada, les, Praha v nedohlednu a přece blízko. Unikla mi nějaká práce, ale vzhledem k tomu, že Lola byla ještě úplně malinká, ani mi to tolik nevadilo,“ hodnotila Berenika Kohoutová, která se ale pořádného zápřahu v práci nemůže dočkat. „Už se moc těším. Pár pracovních akcí už jsem stihla od té doby, co je Lola na světě. Musím říct, že je to osvěžující. Navíc se o ní nemusím bát, Kryštof mě perfektně zastane ve všem. Kdyby měl čím, tak jí i nakojí,“ chválila si svého přítele a tatínka Loly Kryštofa Kubína.

V případě focení kalendáře pro ALSU byla ale dcerka, které teď Berenika s oblibou přezdívá „pane starosto“, s maminkou. Lole se asi nelíbilo, že se maminka chvíli věnuje někomu jinému, a tak spustila pláč. Berenika malou zkušeně uložila do kočárku a šlo se na krátkou procházku. Pak se ale s vervou vrátila k focení. Zpěvačka si je moc dobře vědoma, jak závažné onemocnění je a jak důležité je dělat osvětu. „ALS je zákeřné a nespravedlivé. Jistě, takových nemocí je dost, ale na téhle diagnóze je smutné, že je to nevyléčitelná choroba a zdravého člověka postupně zbavuje života. S ALSOU se nepotkávám poprvé, minulý rok jsem také fotila kalendář a zpívala na benefičním koncertě v Pražské křižovatce. Vždycky je to skvělá spolupráce. Půjčit svůj talent na dobrou věc je minimum, které mohu udělat,“ vyjádřila se ke své spolupráci se sdružením ALSA z. s. Berenika Kohoutová.

Spolek ALSA se jako jediný v Čechách stará o pacienty s amyotrofickou laterární sklerózou.  Na 12. září připravuje spolek druhý ročník Prague City Swim. Cílem projektu je spojit stovky plavců, kteří chtějí prostřednictvím plavání přispět na výzkum vývoje léku proti doposud nevyléčitelné nemoci ALS.

8. října se uskuteční „Koncert hvězd proti bezmoci“ včetně křtu kalendáře 2021.

Více informací o spolku, jeho aktivitách a způsobu možné pomoci najdete na: https://www.zsalsa.cz/cs

Foto: Alsa z. s. a archiv Bereniky Kohoutové