Hudební svět pomalu ožívá: Bubeník Tokhi se vrátil k pravidelné výuce ve své bubenické akademii!

Svět se pomalu ale jistě začíná vracet do normálu. Na velké hudební a kulturní akce si přesto budeme muset ještě počkat. Nicméně milovníci hudby nemusí věšet hlavu. Bubeník Tokhi opět zahájil lekce v rámci svojí Groove Army Academy, kde učí bubnovat každého, kdo má zájem stát se alespoň na chvíli bubeníkem. A ti nejlepší se dokonce mohou dostat i do jeho kapely Groove Army. Na kurz nemusíte mít ani vlastní buben, vše vám Tokhi a jeho tým zapůjčí.

Lekce probíhají už od loňského září v BDS Academy na Vinohradech. Můžete si zaplatit buď uzavřený kurz nebo docházet na tzv. lekce open class každou neděli v 18:00. Vybijete přebytečnou energii a zároveň získáte do žil energii novou. Hudba má blahodárné účinky. Proto už se Tokhi nemohl dočkat, až opět vezme do ruky buben a bude moci někomu předat to, co umí.

„První lekce po karanténě byla skvělá. Všichni se hodně těšili, bylo to znát. Projížděli jsme, co se doteď studenti naučili, šlo jim to moc dobře. Open class v neděli jsou teď delší, na dvě hodiny výuky, aby se postupně nahrazovalo, co mají kurzisté předplaceno. Myslel jsem, že budou mít nějaké fyzické rezervy a nepůjde to tak dobře, ale všichni hrají jak o život,“ popisuje Tokhi průběh první lekce po karanténě. 

Lekce Groove Army Academy probíhají klasicky podle rozvrhu BDS až do června a září opět začne nový semestr. A ani v létě nebudou bubeníci zahálet. „S největší pravděpodobností uděláme soustředění v létě, stejně nemůže nikdo moc vycestovat. Ale řešíme ještě místo, a jestli to bude vůbec možné,“ vysvětluje přední český bubeník.

Během dlouhé hrací pauzy držel Tokhiho nad vodou sound healing. Několikrát streamoval SH i na svém facebooku a hodlá v tom pokračovat. Velké akce a festivaly jsou minimálně na léto zrušeny, proto chce být Tokhi v pravidelném kontaktu se svými fanoušky alespoň online. A proč bychom si měli Tokhiho streamy pravidelně naladit? „Sound healing  je pro naši mysl i tělo vhodný v jakémkoliv období. Nicméně v této době, kdy se nedá žít ještě úplně tak, jak jsme byli před omezeními zvyklí, rozhodně může odreagovat, zklidnit, a vyhradit si čas sami pro sebe. To rozhodně potřebujeme. Mně samotnému misky během izolace častokrát udělaly velmi dobře. Je to doba, kdy jsem prostě ve zvuku jen já a nic kolem mě neruší,“ popisuje účinky Tokhi a dodává, že SH samozřejmě na naše tělo působí o dost intenzivnějším způsobem při fyzické přítomnosti, do online světa se vibrace nepřenese, ale zvuk ano.  Těšit se můžete na pravidelné streamy každý čtvrtek ve 20:20 na Tokhiho facebooku. Kdybyste Tokhiho chtěli podpořit finančně, můžete poslat dobrovolné vstupné na tuto online terapii na účet 670100 - 2208031243/6210.

„Streamy sound healingu budou pravidelné, protože je dobré se na něco těšit a vědět, že to přijde,“ uzavírá Tokhi, který se snaží neztrácet optimismus ani v této době, která je pro umělce velmi náročná.