Plzeňský Prazdroj se znovu otevřel turistům

Konečně se Plzeňský Prazdroj po více než deseti týdnech vynucené pauzy znovu otevřel turistům. Ti mohou navštívit velmi žádanou prohlídkovou trasu Pilsner Urquell i se zážitkovými akcemi, pivovarské šalandy, Plzeňské historické podzemí a Pivovarské muzeum.

„Od pondělí jsme v souladu s rozvolňováním opatření, která byla zavedena v souvislosti s koronavirem, otevřeli pro veřejnost téměř celou trasu Pilsner Urquell s výjimkou stáčírny. Návštěvníci tak mají opět možnost nahlédnout do historie i výroby piva Pilsner Urquell a v ležáckých sklepích ho i ochutnat. Znovuotevřené jsou také pivovarské šalandy, kde se často pořádají oslavy nebo rozlučky se svobodou, znovu organizujeme také školy čepování a návštěvníkům je opět k dispozici prodejna dárkových předmětů,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer oddělení turismu Plzeňského Prazdroje.

Plzeňský Prazdroj v souvislosti s hygienickými opatřeními stanovil maximální počet návštěvníků jedné prohlídky na 30 osob. Zároveň zavedl i další opatření s cílem chránit zdraví turistů i zaměstnanců. „V Návštěvnickém centru i na prohlídkových trasách jsou pro všechny k dispozici bezdotykové zásobníky s desinfekcí, pokladna má ochranná plexiskla a zároveň platí ve všech vnitřních prostorách povinnost nosit roušku. Ty jsou návštěvníkům k dispozici spolu s jednorázovými rukavicemi i na všech recepcích,“ dodává Rudolf Šlehofer.

Zájemci mohou využít prohlídky v češtině a alespoň jednou denně i v angličtině. V závislosti na otevírání hranic a zájmu zahraničních turistů pak Prazdroj chystá přidat i prohlídky v dalších jazycích. Konkrétní informace o prohlídkách včetně volných časů jsou k dispozici na stránkách pivovaru. Otevřené jsou pro návštěvníky také Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí. Prohlídková trasa Gambrinus zatím zůstává z důvodu zvýšených bezpečnostních opatření zavřená, protože z velké části prochází výrobní částí.

„Věříme, že se plzeňský pivovar opět stane živým místem. A to nejen díky našim prohlídkovým trasám, ale otevíráme také naše konferenční centrum Secese, kde lze pořádat firemní akce, jednání či večírky. Stejně tak je možné u nás pořádat svatby. A chystáme i naše tradiční letní akce na nádvoří pivovaru. Vše samozřejmě při dodržení zvýšených hygienických podmínek,“ uvádí Rudolf Šlehofer.

Zdroj: Plzeňský Prazdroj