Štěpánka Duchková a Jan Přeučil se stali kmotry nového parku, který nese název Krtkův svět

V Praze byl otevřen nový zábavní přírodní park, který nese název Krtkův svět. Nachází v přírodní scenérii Horních Měcholup, kde děti, ale i celé rodiny najdou na čerstvém vzduchu skvělé vyžití. Otevření parku si náramně užili i známé osobností, které se staly kmotry projektu. Jednou z nich je Jan Přeučil, kterého doprovodila manželka Eva Hrušková s vnučkou Elinkou a jejími rodiči Zdeňkem a Libuškou Rohlíčkovými. Se svými syny dorazila také Štěpánka Duchková.

Většina herních prvků, prolézaček nebo houpaček je především pro děti, ale na některé mohou i dospělí, a tak si trochu zdravého a bezpečného adrenalinu na naučné stezce zkusili i jejich rodiče.

„Já jsem nadšená, protože na rozdíl od jiných už fungujících zábavních parků, je tohle v přírodě, je to chráněné i proti vedru, jsou tu vodní prvky a děti se tu skvěle vyřádí. Určitě sem budeme rádi jezdit, navíc to máme necelých dvacet minut od domova,“ prozradila moderátorka Štěpánka Duchková, která dorazila s dvěma malými syny. Ti si vyzkoušeli vše, co jen bylo možné…

„Já jako máma tří dětí, dneska už dospělých jsem vždycky ocenila, když si děti mohly hrát bezpečně, samostatně, ale přitom pod dohledem. A tohle je úžasné místo. Velký obdiv patří panu majiteli a celému jeho týmu, co tady dokázali a velmi nápaditě udělat. Je to krásné, je to všechno přírodní a promyšlené a je to české. Baví mně to a s vnučkou jsme si to tu všichni užili. Určitě se sem budeme rádi vracet,“ prozradila herečka Eva Hrušková, která do Krtkova světa přijela s manželem hercem Janem Přeučilem, synem hercem Zdeňkem Rohlíčkem a jeho ženou Libuškou, bývalou tanečnicí. S sebou měli dvouletou dceru Elinku. „Elinka je nadšená a my taky. Trochu se tím vracíme do dětských let… Normálně bych si některé ty atrakce rád vyzkoušel i sám, ale někde je to jen pro malé děti, a to já už bohužel nejsem,“ smál se Zdeněk Rohlíček.

Chválou nešetřil ani moderátor slavnostního otevření, herec Petr Vojnar. „Já jsem nadšený, je to krásný a hlavně vymyšlený. Je to český, není to „americký“…. Určitě sem budeme chodit a moc rádi,“ potvrdil Vojnar, který plánuje, že v parku bude trávit volný čas se svým malým synem Sebastianem. Z Krtkova světa byla nadšená i Miss ČR 2019 Nikola Kokyová, i když ještě není maminkou.

„To je přesně to, co dneska lidi potřebují. Mít to kousek, a zvlášť, když třeba nemají zahradu, terasu, ale i když jí mají, prostě vzít děti a strávit tu pár hodin nebo i celý den. My jsme prostě nadšení,“ shodli se a nezapomněli se vyfotit s maskotem parku, velkým Krtkem.

Návštěvníci areálu, kde se nyní otevřela první, asi dvouhektarová část a další se otevřou postupně, zde najdou i živá zvířata, brouzdaliště, divadelní amfiteátr, kde se hrají dětská představení, ale v plánu jsou i divadla pro dospělé. Je zde skvělá restaurace v podobě jídelny a nechybí ani místo, které lidé hned tak nenajdou.

„U nás si může pár, rodina nebo velká skupina uspořádat grilovačku. Vše dostupné tu je k dispozici a do budoucna si tu budou moct koupit i maso, špekáčky, prostě cokoli a užít si to. Bude to jak pro malé, tak i pro velké skupiny, třeba firemní akce nebo různé párty. A do budoucna plánujeme otevřít v té další části velkou stage s prostorem pro několik tisíc lidí. Budeme tu pořádat koncerty, festivaly, prostě je tu celá škála možností, jak se bavit,“ dodal manažer Krtkova světa Jan Molavec.

Autorem celého projektu, a hlavně nápadu je majitel Josef Roušal, kterého návštěvníci mohou denně potkávat v běžném provozu. „Nemám kvádro ani značkové oblečení, ale mým kostýmem jsou montérky. Mám to rád a baví mě to. Jsem moc rád, že se první den povedl, že jsou všichni spokojení a těší nás, že se jim tu líbí. Budeme moc rádi, když se k nám budou malí i velcí rádi a často vracet,“ dodal Josef Roušal. Celý park, sám také vymyslel a se svým týmem i vybudoval. Během léta budou v areálu fungovat i příměstské tábory pro děti.

Všechny zásadní informace najdou zájemci na www.krtkuvsvet.cz nebo na facebookových stránkách. https://www.facebook.com/Krtkuvsvet/