Letiště Václava Havla přivítalo privátní letadlo Cessna Citation Latitude

Společnost WAPE JETS představila v Praze na letišti Václava Havla unikátní soukromý tryskáč od amerického výrobce Textron Aviation. Jedná se o nejlépe prodávané privátní letadlo v kategorii střední velikosti. Tento jedinečný business jet nabízí jako jediný ve své třídě rovnou podlahu a tzv. stand-up výšku kabiny, přičemž se vyjímá oproti konkurenčním letounům i jeho nízkými provozními náklady. Pro své lety po celém světě si ho můžete pronajmout nebo přímo zakoupit i Vy.

Cessna Citation Latitude je synonymem komfortu. Kromě prostorného interiéru, schopného pojmout až 8 pasažérů, nabídne i objemný zavazadlový prostor s kapacitou váhy 565 kilogramů. Unikátní je také rychlost letadla, která činí 826 km/h a schopnost nonstop doletu až 5000 kilometrů při obsazení 4 osobami. Jen pro představu: to je vzdálenost z Ženevy do Dubaje nebo z New Yorku do Los Angeles.

Mimo luxusního prostředí máte pro co největší pohodlí během svého letu přístup k vysokorychlostnímu internetu, s nímž budete spolehlivě online i vysoko v oblacích. Díky bezdrátovému připojení si můžete zatelefonovat s rodinou či přáteli nebo vyřídit pracovní emaily.

„CITATION LATITUDE disponuje hned několika aspekty, které jistě zaujmou klienty na českém, slovenském i celkově evropském trhu. Mezi ně patří rozumná cena, velmi prostorná kabina, dolet nebo tichost kabiny a možnost služeb letušky,“ dodává PhDr. Zuzana Petáková, zakladatelka společnosti WAPE JETS.

Let se CITATION LATITUDE je zážitkem nejen pro cestující, ale i samotné piloty. Avionika dotykové obrazovky GARMIN G5000 přináší revoluci jak v přístupu k letovým údajům, tak i ovládání nejmodernějších navigačních, dopravních, sledovacích a komunikačních systémů letadla.

Jako jeden z mála umí přistát na krátké dráze na 850 metrech a vzlétnout na dráze 1 100 metrů. Mimo jiné díky technickým parametrům může přistát např. i ve francouzském Le Moule nebo švýcarském Luganu.

Více informací naleznete na: www.wapejets.com

Na fotografiách: PhDr. Zuzana Petáková, zakladatelka WAPE JETS

Foto: Ondřeji Košík  / WAPE JETS, fashion brand Talabaya (Archiv)