Tvůj vinař nabízí speciální balíčky pro každou příležitost

Projekt Tvůj vinař vznikl v době koronavirové krize prakticky během několika dnů s jasným cílem podpořit české a moravské vinaře. e-shopu www.tvujvinar.cz najdou milovníci vína ten nejlepší výběr vín doporučených nezaujatými vinaři. Nakupovat můžete i ve speciálních degustačních balíčcích. Vinaři i vinařství mohou nabídnout pouze 6 svých nejlepších či nejoblíbenějších lahví, což je unikátní záležitost.

A jak vznik projektu Tvůj vinař popisuje jeho duchovní otec, Petr Kofroň z KPA One? „V největší krizi, kdy jsme seděli zavření doma zavaleni negací, vznikl projekt, který funguje i po rozvolnění opatření, sdružuje to nejlepší z produkce bezmála 30 vinařství. O některých z nich jsem neměl ponětí, že existují, přičemž jejich vína jsou vynikající. A z toho mám radost. Tak jestli chcete mít radost taky, koukněte na tvujvinar.cz, vyberte si a těšte se z každého dne.“

Výběr týdne:

Balíček Tour de Pálava – když Tramín s Müllerem potkali Veverku

Tentokrát nebudeme cestovat na kole pálavskými kopci. Chceme vás provést světem vína z odrůdy Pálava, za jejímž vyšlechtěním stojí Ing. Josef Veverka. Aromatická odrůda dokáže dát podle způsobu práce vinaře svěží suchá vína, stejně jako přívlastky s vyšším zbytkovým cukrem. Rádi vás tímto balíčkem přesvědčíme o mimořádných kvalitách této odrůdy.

V balíčku najdete tyto skvosty:

Pálava 2018, Vinařství Tomanovský

Téměř suchá Pálava s vůní meruněk a broskví.

Pálava 2019, Vinařství Holakovský

Tato Pálava je jedinečná pro svou svěží ovocitou chuť s náznaky medu a citrusových plodů, podbarvená vůní květu růže.

Pálava 2018, Víno Cibulka

Víno sytější zlatožluté barvy s výraznou typickou vůní Tramínu. Tělo je harmonicky plné, kořenité, v dochuti s osvěžující kyselinou. Chuť je opravdu plná s tóny vanilky, hřebíčku, medu, zralého ovoce a s dlouhotrvající dochutí. Vhodné například k paštikám, zralým sýrům, ale také se krásně snoubí například s jablečným koláčem ze šťavnatých jablek s vyšší kyselinou.

Pálava 2018, Vinařství Prath

Hrozny na výrobu tohoto vína pochází z viniční trati Podkovné. Jižní dispozice svahu a vápenatá spraš dávají předpoklad pro výbornou zralost hroznů. Víno zaujme svojí krásnou zlatožlutou barvou. Ve vůni je cítit vanilka, mandarinka a liči. Chuť je decentně kořenitá a plná. Víno zrálo 12 měsíců v sudu. Skvěle se hodí také k archivaci. Můžeme podávat ke kořeněným jídlům, pečené drůbeži, paštikám nebo dezertům při teplotě 9 – 11 °C.

Pálava 2018, Sedlecká vína

Víno má příjemnou vůni po čajové růži a čerstvé meruňce. Chuť je lahodná, harmonická, po zralé bělomasé broskvi s minerální dochutí.

Pálava 2018 VOC, Vinařství Sonberk

Světlejší žlutozelená barva se slámovými odlesky a vyšší viskozita. Aroma je intenzivní a odrůdově typické, připomínající růže, šípkový čaj, lilie nebo sušenou pomerančovou kůru. V chuti je víno elegantní, středně plné a harmonické, s převládajícími tóny zralých pomerančů a grepů, které doprovází podtón sušeného ananasu a manga. Delší, svěží závěr.

Informace o balíčku: https://www.tvujvinar.cz/balicky/tour-de-palava/