Dívkou roku 2020 se stala patnáctiletá Valerie Kaňová z Havířova

Finále soutěže Dívka roku 2020 proběhlo v pondělí 31. srpna 2020 v Divadle pod Palmovkou. Odstartovala ji skupina Pyroterra, která předvedla neskutečnou světelnou show. Na pódium pak nastoupilo deset krásných a talentovaných dívek, které tančily jako o život. Choreografie Kristýny Sklenářové prozradila, že Dívka roku odvážně míří do budoucnosti.

V první soutěžní disciplíně, kterou byl rozhovor, dívky odpovídaly na otázky moderátorů. Dívky, diváci a fanoušci lépe reagovali na Davida Gránského, než na Jakuba Kotka, který si evidentně v některých otázkách asi neuvědomoval, že je klade slečnám, kterým je 14 či 15 let…

Tradičně se všichni těšili na volné disciplíny, které opět nezklamaly. Talent ukázala každá dívenka, i když u některých byla patrná tréma. Se zpěvačkou Terezou Maškovou finalistky předvedly modely značky POSHme a v pohybové disciplíně s Denisou Czervoniakovou a Valerií Hlinovské, vítězkami předešlých ročníků pro změnu značku Botovo.cz.

Milým překvapením večera byly Marta Jandová a Anna Julie Slováčková, které tak splnily přání dvou slečen, které se léčí s onkologickým onemocněním v brněnské nemocnici. Nela a Ellenka se dokonce na finále vypravily a byly nadšené. Svým vystoupením NF Krtek - Superstar 2020 podpořil nejen Martin Schreiner, ale i Michaela a Roman Tomešovi.

Titul Dívka roku Social media 2020 a Dívka roku Talent získala Isabella Rossini z Prahy. Dívkou roku Like chips 2020 se stala Martina Marešová z Pacova.

Na třetím místě se umístila Žaneta Výborná z Kopřivnice, druhou příčku obsadila Sabina Kubová z Brna. Dívkou roku 2020 se stala Valerie Kaňová z Havířová, která také získala titul Dívka roku Visionprint.cz a diváci v sále si ji vybrali za nejsympatičtější Dívku roku 2020.

I v letošním roce vsadili organizátoři na nevšednost a zvolili korunky od firmy VR Glass Design pro vítězky, které jsou vyrobeny z recyklovaného skla. Korunka pro Dívku roku 2020 je tvořena kombinací dvou skel Dark Grey a Float. Tato skla jsou nařezána na jednotlivé proužky a postupně vkládána pomocí Tiffany techniky na kovovou obruč, dle předem připraveného návrhu. Zdobena je pískovaným abstraktním vzorem, do kterého jsou vloženy broušené kamínky. Ty jsou také použity po celém jejím obvodu ve spodní části. Vše vychází z tématu pro letošní ročník, kterým je budoucnost," popsal výrobu korunky pro vítězku Roman Váha, VR Glass Design.

Spolek Dívka spolupracuje osmým rokem s dětskou onkologií v Brně, Nadačním fondem Krtek. Děkujeme Galerii Platýz, která uspořádala charitativní aukci pro NF Krtek a částka se vyšplhala na krásných 158.280 Kč, přičtením vstupného a finančních příspěvků od diváků, věnuje Spolek Dívka 216.907 Kč Nadačnímu fondu Krtek, dětské onkologii v Brně, konkrétně na projekt domácí péče.

O Dívce roku 2020 také rozhodovali: Hana Gregorová, Aneta Christovová, Vanda Chaloupková, Robert Jašków, Martin Čermák, Václav Upír Krejčí, Vlastimil Harapes, Julián Záhorovský, Braňo Polák, Marek Peksa, a další…

Svatební Salon Delta oblékl finalistky do nádherných šatů, které ladily s celou tématickou scénou Dívky roku 2020.

Všichni vystupující a hosté vystoupili bez nároku na honorář ve prospěch NF Krtek. A za to jim patří velké poděkování. Oficiálním partnerem pro letošní ročník jsou Brambůrky.cz.

Foto: Roman Souček