Muž se zaječíma ušima režiséra Martina Šulíka představuje trailer

Slovensko-česká tragikomedie Muž se zaječíma ušima představuje první ochutnávku. Snímek režiséra Martina Šulíka o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, o představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické, přijde do českých kin 5. listopadu tohoto roku.

Film Muž se zaječíma ušima představí mnoho skvělých slovenských a českých herců. Postava hlavního hrdiny, spisovatele Josefa, byla napsána přímo na tělo Miroslavu Krobotovi, uznávanému českému režisérovi, který se ve zralém věku stal oceňovaným a oblíbeným hercem. V roli jeho nejlepšího přítele se představí legendární Oldřich Kaiser. „V případě Oldřicha Kaisera měl Martin Šulík jemnou obavu, zda není příliš odvážné požádat ho o spolupráci. Nakonec ale diváci uvidí, proč tuto roli hraje právě on,“ prozradil producent filmu Rudolf Biermann s tím, že naopak velmi lehké bylo obsadit ženské postavy. Manželku hlavního hrdiny ztvárnila Zuzana Kronerová, jeho přítelkyni Alexandra Borbély a spisovatelovu dceru si zahrála Táňa Pauhofová.

Zuzana Kronerová s Martinem Šulíkem spolupracovala poprvé. „Já jsem už ani nedoufala, že budu s Martinem Šulíkem natáčet. Neříkám, že bych na to myslela celý život, ale moc mě potěšilo, že jsem s ním na tomto filmu mohla pracovat,” vzpomíná oblíbená herečka.

V pořadí desátý hraný film režiséra Martina Šulíka přijde do českých kin 5. listopadu a na jeho scénáři Šulík tradičně spolupracoval se svým dvorním spoluscenáristou Markem Leščákem. Tentokrát nabízí příběh o muži, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje slyšet nejen hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky.

Film už také tradičně natočil kameraman Martin Štrba a v osvědčeném týmu nemůže chybět ani producent Rudolf Biermann „Martinovy scénáře vždy reagují na něco, co zná ze života, co ho zajímá, co se ho dotýká. A to se většinou dotýká i mě. Konkrétně v Muži se zaječíma ušima je to motiv zralého muže,“ přiznal Rudolf Biermann, který produkoval většinu Šulíkových filmů.

Film Muž se zaječíma ušima vznikl v produkci společností Titanic a In Film Praha. Koproducenti filmu jsou RTVS – Rozhlas a televízia Slovenska a Česká televize. Realizaci a distribuci filmu finančně podpořil slovenský Audiovizuální fond a český Statní fond kinematografie. Do české kinodistribuce uvede film Muž se zaječíma ušima společnost BIOSCOP 5. listopadu 2020.

Originální název: Muž so zajačími ušami

Rok výroby: 2020
Stopáž: 104 min
Přístupnost: 12 let

Země původu: Slovensko/Česko
Režie: Martin Šulík
Námět: Martin Šulík, Marek Leščák

Scénář: Martin Šulík, Marek Leščák

Kamera: Martin Štrba
Producent: Rudolf Biermann, Martin Šulík

Hrají: Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Alexandra Borbély, Zuzana Mauréry, Zuzana Kronerová, Réka Derzi, Vladimír Obšil, Tomáš Turek, Eva Bándor, Jana Oľhová, Dušan Trančík, Roman Polák, Juraj Johanides, Martin Šulík, Martin Štrba, František Lipták a ďalší

Autor fotografií: Barbora Jančárová, Adam Oľha, David Kumermann - © Titanic/In Film Praha

Autor plakátu: Jan Poukar / POUKARdesign