TERIBEAR již brzy rozhýbe celou republiku, zapojte se i vy

Hýbejte se s TERIBEAREM aneb Prima pohyb s medvědem – powered by ŠKODA Auto je virtuální obdobou tradiční sportovně charitativní akce TERIBEAR hýbe Prahou, která je určena všem, kdo chtějí pohybem pomoci znevýhodněným dětem. Nový formát akce vznikl v reakci na letošní mimořádnou situaci poznamenanou pandemií COVID-19. Pro zachování a možnou realizaci happeningu se Nadace Terezy Maxové dětem s partnery rozhodla dát jeho myšlence novou podobu a uchovat tak možnost pomáhat společně pohybem. Akce bude zahájena 10. září 2020 v 10:10 hod a za každý zdolaný kilometr přispějí partneři 10 Kč na konkrétní příběh pomoci. Nový formát akce je možné realizovat díky aplikaci, kterou je potřeba stáhnout si do mobilního telefonu.

Jak na to: stáhnout si aplikaci, zaregistrovat se na teribear.cz a začít sbírat kilometry!

TERIBEAR letos opouští jedno konkrétní místo a stává se bezlimitním. Díky aplikaci Strava v mobilním telefonu může pomáhat svým pohybem každý, ať je kdekoliv. Po registraci na webu www.teribear.cz a zaplacení registračního poplatku 200 Kč, můžete začít sbírat kilometry, které se přenesou do výsledkové listiny. Aplikaci Strava si stáhnete jednoduše a zdarma do svého mobilního telefonu pomocí Google Play nebo App Store. „Aplikace je bohužel pouze v angličtině, její ovládání je ale intuitivní, tak věříme, že to nebude překážka. Na našem webu je navíc přesný návod, jak aplikaci aktivovat,“ říká Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.

Jak zprovoznit aplikaci krok za krokem se dozvíte na: https://teribear.cz/stazeni-aplikace-strava/

Zapojit se můžou jednotlivci i celé týmy

Cílem charitativního happeningu je rozhýbat českou veřejnost a zapojit ji do hnutí dobré vůle. Připojit se můžou jednotlivci, rodiny nebo firmy.  Firemní tým vytvoří i generální partner akce, ŠKODA AUTO: „Pomoc znevýhodněným dětem patří i v této nelehké době k hlavním prioritám společenské odpovědnosti ŠKODA AUTO. Proto se již pošesté stáváme hrdým generálním partnerem této sportovně-charitativní akce. Věřím, že letošní virtuální premiéra Teribeara přiláká spoustu nadšených sportovců.  Zdaleka není tak důležitý předchozí trénink a fyzička, jako snaha pomoci. Rozjeďte to letos virtuálně na svých oblíbených běžeckých nebo procházkových trasách. Každým zdolaným kilometrem pak pomůžeme znevýhodněným dětem úspěšně vyběhnout do života,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO zodpovědný za lidské zdroje.

10 okruhů pomoci: vyberte si, komu konkrétně pomůžete

I přes nový koncept, cíl akce zůstává stále stejný: pomáhat opuštěným dětem svým vlastním pohybem. Každý kilometr, který bude v rámci happeningu zdolán, promění partneři v 10 korunovou konkrétní pomoc. Je na každém, aby si vybral, komu svoji pomoc konkrétně věnuje, okruhů je 10, nebo je možné vybrat pomoc bet preference. „Po každém ročníku happeningu připravíme detailní vyúčtování do koruny, ve kterém je jasně vidět, kde zdolané kilometry, a tedy také nasbírané peníze, pomáhaly. Volba je na každém účastníkovi akce,“ dodává Terezie Sverdlinová.

Můžete pomáhat ohroženým těhotným maminkám, rodinám v nouzi, maminkám z azylového domu začít znovu, návratu dětí z ústavu zpět do rodiny, podpořit pěstounskou péči a adopci, pomoci týraným dětem najít cestu z pekla, pomoci dětem z ústavní výchovy zažít radost z dětství, pomoci mladým lidem z dětského domova studovat, pomoci zahojit bolavou dětskou dušičku nebo pomoci mladým lidem stát na vlastních nohách. Více na https://teribear.cz/zakladni-informace/komu-pomahame/. Přehled toho, kde peníze z akce pomáhaly v minulém roce, je součástí tiskové zprávy.

Akce bude ukončena v momentě, kdy bude dosaženo předem dané částky pomoci, není tedy možné dopředu určit, kdy se to podaří.