Anděl mezi zdravotníky: Eva Hanková

Anděl mezi zdravotníky je nový projekt producenta Davida Novotného. Nápad vznikl během jara, kdy si uvědomil, že nejen lékaři a sestry, ale také farmaceuti, pečovatelky, záchranáři, ošetřovatelky chrání lidské zdraví. Covidová nákaza „postrčila“ do popředí i šikovné a obětavé studenty a studentky lékařských fakult.

Eva Hanková

68 let, Oblastní Nemocnice Náchod, lékařka na infekční ambulanci

Paní Eva Hanková začínala na oddělení ORL a po dvou letech se dostala na výpomoc na infekční oddělení. Tam zjistila, že se jí tento obor líbí a zůstala mu věrná. Později infekční oddělení vedla a nyní se věnuje ambulanci. Zajímá jí interakce mezi dospělým člověkem a virem. V souvislosti s covidem, zkoumá, proč někdo nákazu ani nepocítí a někdo má těžký průběh. Paní Hanková bydlí v Novém Městě nad Metují a přírodu kolem miluje. K jejím koníčkům patří četba, turistika, plavání a lyžování. Má dva syny a tři vnuky.

Finále 1. ročníku soutěžního projektu Anděl mezi zdravotníky proběhne 24. října v Městském divadle v Náchodě.

Generální partneři akce jsou: Promedica – distribuce a logistika ve zdravotnictví, Královéhradecká lékárna, Chateau Šanov, Autobond Group a.s., Sinium celebrita ve světě CBD www.sinium.cz a Medilab ČR s.r.o. České Meziřičí.