Anděl mezi zdravotníky: Helena Tlachová

Anděl mezi zdravotníky je nový projekt producenta Davida Novotného. Nápad vznikl během jara, kdy si uvědomil, že nejen lékaři a sestry, ale také farmaceuti, pečovatelky, záchranáři, ošetřovatelky chrání lidské zdraví. Covidová nákaza „postrčila“ do popředí i šikovné a obětavé studenty a studentky lékařských fakult.

Helena Tlachová

63 let, Fakultní nemocnice Brno, dětská sestra na novorozenecké klinice JIRPN

Paní Helena Tlachová pracuje jako dětská sestra specialistka na Jednotce intenzivní a resuscitační péče o novorozence (JIRPN) v porodnici na Obilním trhu v Brně už celých 44 let.

Splnil se jí dětský sen. Práce ji baví a naplňuje a je ráda, že v jejím oboru převažují šťastné chvíle nad smutnými. Přiznává, že se celý život učí, protože její obor postupuje neustále dopředu. To co umí, zase předává nastupující generaci sestřiček. Největším koníčkem Hany Tlachovéjsou knihy a cestování. Partner, synové s rodinami a vnoučata jsou obrovským potenciálem, odkud dobíjí baterky a načerpává síly.

Finále 1. ročníku soutěžního projektu Anděl mezi zdravotníky proběhne 24. října v Městském divadle v Náchodě.

Generální partneři akce jsou: Promedica – distribuce a logistika ve zdravotnictví, Královéhradecká lékárna, Chateau Šanov, Autobond Group a.s., Sinium celebrita ve světě CBD www.sinium.cz a Medilab ČR s.r.o. České Meziřičí.