Jak se musí změnit trhovcův život v časech nouzových?

Trhy nejsou, a tak milí „závisláci“, na české zelenině, alou do hypermarketů a supermarketů! Nařízení vlády pro konání farmářských trhů není v silách některých organizátorů splnit, proto někteří přistoupili k dočasnému zrušení. Uzavřeny běžnému provozu jsou i ty nejvyhlášenější, například pražské Farmářské tržiště Náplavka a Farmářský trh Heřmaňák.

Vše tedy běží v nouzovém režimu, ale máte-li zájem o zeleninu od Šťastných, stačí si ji objednat předem prostřednictvím formuláře: https://bit.ly/388fE78. Pro zeleninu si pak můžete dojít, bude na vás čekat připravená v taškách, ve kterých bude: mrkev karotka, ředkvičky, pórek, brambory, cibule, česnek, celer, petržel, červená řepa, kapusta a jarní naťová cibulka. Ve formuláři můžete vybrat buď velikost L (středně velkou tašku v hodnotě 250,- Kč), nebo XL (velkou tašku pro rodinu v hodnotě 350,- Kč). Pak už stačí jen v sobotu 7.11. v čase 8:30 - 12:00 hodin vyzvednout a zaplatit na Heřmaňáku (Řezáčovo náměstí).

Na místě budou k dostání ještě různé druhy zeleniny, budou i řezané byliny, pak-choi, hladkolistá petržel, květák, saláty, koriandr, dýně hokkaido, bílá vodnice, a to do vyprodání zásob. K dostání budou jen kusovky, nic váženého. Šťastní budou vybavení třemi pokladnami, pro větší rychlost a kratší čekání.

A jaká, že je ta rutina trhovcova, která je nyní také v nouzovém režimu?

S trochou nadsázky, jak to chodí a jaké byly její začátky nám převyprávěla mladá paní Tereza.

„Jako poslední přivdaný člen do rodiny zelinářovi, mi chvíli trvalo se zorientovat. K zorientování patří hlavně pochopení různých principů, pravidel, a hlavně nakouknutí za prodejní pult z druhé strany. V době mých začátků trhovcova prodávání jsem byla, s odstupem času, nutno podotknout, příliš mluvná možná až vlezlá. Teď už vím, že na otázku: Chcete utrhnout nať? existují jen tři odpovědi. Ano, nemám králíka. Ne, mám morče. Ne, pravidelně krmím labutě…  Další otázky člověka mírně zaskočí, a tak trénují jeho pozornost. Po kolika jsou ty ředkvičky? Hmm, počkejte hned je spočítám, nevím, kolik jich je dohromady. Co má společného mangold a mango? Pravidelnou vlnou dotazů bývají saláty. Proč je ten salát mokrý? Který z nich je nejlepší? Ty červené jsou určitě hořké, že? Slibuji, že už konečně přestanu nabízet barevnou mrkev, ne, raději knihu! Co je to Pach Koj? Jak chutná? A ten česnek určitě není českej… Nakonec všeho dobrého: Proč se jmenujete Šťastné saláty, to má být nějaký veselý marketing? I přes různou frekvenci otázek a odpovědí beru jako svoje poslaní radit, jak správně uchovávat v ledničce a čekám až dostanu patent za svou utěrkovou metodu. Pravda a láska vždy zvítězí a naše kedlubny nejsou dřevnatý!“