Centrum Markin: Zdraví je základem spokojeného života

Ve zdravém těle zdravý duch. Rčení, které nese obzvlášť v dnešní době velké poselství. Zdraví je to nejdůležitější, co máme a mělo by se stát součástí našeho životního stylu. Jedině tak se můžeme uchránit před sezónními virózami, ale i chronickými nemocemi, jež mohou podstatně ovlivnit kvalitu našeho života. Nedílnou součástí péče o zdraví jsou však i pravidelné preventivní prohlídky, díky nimž si můžeme udělat dobrý obrázek o stavu svého organismu a včas zasáhnout, bude-li to potřeba.

Medicínské a estetické centrum Markin sdružuje na jednom místě vše, co pro péči o pevné zdraví potřebuje každá žena. V rámci vyšetření celkového zdravotního stavu se osvědčil diagnostický ultrazvuk – neinvazivní zobrazovací metoda, která oproti CT, rentgenu či magnetické rezonanci nevystavuje pacienta žádnému škodlivému záření. Ultrazvuk pomáhá efektivně a bezbolestně prohlédnout stav břišní dutiny, měkkých tkání (krku, štítné žlázy, svalů a podkoží), hrudníku, prsou, ale i cév. Princip je založen na odrazu zvukových vln, výsledný obraz je zobrazen dle hustoty tkáně.

V současné době nechybí ani zjištění vitamínů z krevního obrazu či infuzní terapie pro nastartování imunitního systému. Osvědčenou metodou se stala infuzní terapie vitamínem C, silným antioxidantem, jenž zajišťuje zdraví celému organismu. Na rozdíl od orální aplikace je injekční podávání vitamínu C mnohonásobně jednodušší a účinnější. Vysoké dávky tohoto vitamínu se mimo prevenci uplatňují i při léčbě infekcí, únavy či dokonce závažných onemocnění. Známé jsou například klinické studie u pacientů s rakovinou uskutečněné již mezi lety 1970 a 1980.

Gynekologické oddělení centra Markin nabízí možnost preventivních vyšetření kolposkopie a cytologie, která pomáhají odhalit prekancerózy děložního čípku již v ranných stádiích. Samozřejmostí je také prohlídka prsou či vyšetření cílené na odhalení pohlavních nemocí. Nedílnou součástí prevence je rovněž vakcinace proti lidskému papilomaviru (HPV), který stojí za vznikem rakoviny děložního čípku. Centrum nabízí kvalitní péči i těhotným ženám, které mohou využít možnost screeningových vyšetření v přívětivém prostředí.

Součástí péče o zdraví může být i řešení obtíží, které nás dlouhodobě trápí. Centrum Markin se mimo diagnostiku specializuje také na estetickou medicínu a estetickou gynekologii. Díky laserovému ošetření se tak lze snadno a bezbolestně zbavit řady omezení – estetických, ale i těch, které nám zabraňují v normální činnosti. 

www.markin.cz